Smaki świata - po bałkańsku (44)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie: | Adriana Marczewska tym razem uda się do Wielkiego Tyrnowa w Bułgarii. Prowadząca przedstawi widzom przepisy na smakowite dania jednogarnkowe, jak np. gjuwecz, sacz, kawarma czy miszmasz. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 30 marca za 12 dni |
6:40 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Podróżniczka i restauratorka Adriana Marczewska kontynuuje swoją kulinarną podróż. Szefowa kuchni tym razem odwiedzi Półwysep Bałkański i przedstawi widzom przepisy na pyszne dania, z których słyną Rumunia i Bułgaria.
Adriana Marczewska tym razem uda się do Wielkiego Tyrnowa w Bułgarii. Prowadząca przedstawi widzom przepisy na smakowite dania jednogarnkowe, jak np. gjuwecz, sacz, kawarma czy miszmasz. Bułgarzy są dumni ze swojego pochodzenia, co również jest zauważalne w tradycyjnych daniach, które od wielu lat wciąż cieszą się ogromną popularnością.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Adriana Marczewska gospodarz
Zobacz także
- Smaki świata - po bałkańsku: Delta Dunaju (42) - magazyn kulinarny - sobota, 22 marca 6:40
- Smaki świata - po bałkańsku (41) - magazyn kulinarny - sobota, 22 marca 7:30 i 1 późniejsza emisja
- Smaki świata - po bałkańsku (43) - magazyn kulinarny - niedziela, 23 marca 6:40 i 1 późniejsza emisja
- Smaki świata - po bałkańsku (42) - magazyn kulinarny - sobota, 29 marca 7:30