Smaki świata - po bałkańsku (44)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie: | Adriana Marczewska tym razem uda się do Wielkiego Tyrnowa w Bułgarii. Prowadząca przedstawi widzom przepisy na smakowite dania jednogarnkowe, jak np. gjuwecz, sacz, kawarma czy miszmasz. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Podróżniczka i restauratorka Adriana Marczewska kontynuuje swoją kulinarną podróż. Szefowa kuchni tym razem odwiedzi Półwysep Bałkański i przedstawi widzom przepisy na pyszne dania, z których słyną Rumunia i Bułgaria.
Adriana Marczewska tym razem uda się do Wielkiego Tyrnowa w Bułgarii. Prowadząca przedstawi widzom przepisy na smakowite dania jednogarnkowe, jak np. gjuwecz, sacz, kawarma czy miszmasz. Bułgarzy są dumni ze swojego pochodzenia, co również jest zauważalne w tradycyjnych daniach, które od wielu lat wciąż cieszą się ogromną popularnością.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Adriana Marczewska gospodarz
Zobacz także
- Smaki świata - po bałkańsku (46) - magazyn kulinarny - dziś, 19 kwietnia 6:40 i 2 późniejsze emisje
- Smaki świata - po bałkańsku (45) - magazyn kulinarny - dziś, 19 kwietnia 7:30
- Smaki świata - po bałkańsku (47) - magazyn kulinarny - sobota, 26 kwietnia 6:40
- Smaki świata - po bałkańsku (48) - magazyn kulinarny - niedziela, 27 kwietnia 6:35