Smaki świata - po bałkańsku (48)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie: | Ostatnim przystankiem kulinarnej podróży Adriany Marczewskiej jest jeden z najmniej poznanych regionów Bułgarii, czyli Stara Płanina. W miejscu tym od lat kultywuje się tradycję produkowania jogurtu. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 27 kwietnia za 11 dni |
6:35 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Podróżniczka i restauratorka Adriana Marczewska kontynuuje swoją kulinarną podróż. Szefowa kuchni tym razem odwiedzi Półwysep Bałkański i przedstawi widzom przepisy na pyszne dania, z których słyną Rumunia i Bułgaria.
Ostatnim przystankiem kulinarnej podróży Adriany Marczewskiej jest jedno z najmniej poznanych regionów Bułgarii, czyli Stara Płanina. W miejscu tym od lat kultywuje się tradycję produkowania i jedzenia bułgarskiego jogurtu, który wiele osób uznaje za eliksir młodości. Kisele mliako na dodatek jest podstawą do przygotowaniu wielu odświeżających potraw.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Adriana Marczewska gospodarz
Zobacz także
- Smaki świata - po bałkańsku (46) - magazyn kulinarny - sobota, 19 kwietnia 6:40 i 2 późniejsze emisje
- Smaki świata - po bałkańsku (45) - magazyn kulinarny - sobota, 19 kwietnia 7:30
- Smaki świata - po bałkańsku (47) - magazyn kulinarny - sobota, 26 kwietnia 6:40