Pyszne 25 (8/12)

Pyszne 25 (8/12)

magazyn kulinarny Polska 2014   b.o.
W skrócie:Anna Starmach pokaże, jak w szybko i tanio przygotować potrawy idealne w podróży. Prowadząca przyrządzi naleśnik kukurydziany z łososiem i tapenadą z orzechów, falafel oraz kulki owsiane z miodem.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
niedziela, 19 stycznia
za 11 dni
6:35 Food Network
poniedziałek, 20 stycznia
za 12 dni
1:05 Food Network
poniedziałek, 20 stycznia
za 12 dni
16:50 Food Network
wtorek, 21 stycznia
za 13 dni
10:00 Food Network

Opis

Anna Starmach zaprezentuje dania, które można przygotować w 25 minut i za nie więcej niż 25 złotych. W każdym odcinku przedstawi trzy autorskie przepisy na różne specjalne okazje. Podpowie, jak przyrządzić smaczne, ciekawe i nietypowe przekąski na podróż. Znajdzie się też coś na okazje specjalne, typu urodziny, babski wieczór, romantyczna kolacja czy lunch do pracy. W trzeciej edycji programu prowadząca zaprezentuje kuchnię szybką, tanią i oczywiście smaczną. Udowodni wszystkim niedowiarkom, że do wyczarowania kulinarnych cudów nie jest potrzebny ani wypchany portfel, ani ogromna ilość czasu.

Spakowanie smacznego prowiantu na drogę to zazwyczaj nie lada wyzwanie. Anna Starmach pokaże, jak w błyskawicznym tempie i tanio przygotować wspaniałe potrawy do zabrania w podróż. Prowadząca przyrządzi naleśnik kukurydziany z łososiem i tapenadą z orzechów. Kolejną potrawą do zabrania w drogę będzie falafel, czyli kulki z ciecierzycy w chlebie pita z dodatkiem marchewki i świeżych kiełków. A na koniec coś słodkiego - kulki owsiane z miodem, migdałami oraz suszoną żurawiną.

Zobacz także