Odkrycia Magdy Gessler (2/3)
W skrócie: | Magda Gessler wybiera się do warszawskiej restauracji Kanapa, która słynie z ukraińskich specjałów. Szefem kuchni jest tu Dmitrij Babak, a jego dania to ryzykowne połączenia współczesności i tradycji. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Magda Gessler rusza w Polskę, żeby pokazać widzom oryginalne restauracje oraz utalentowanych szefów kuchni, o których mało kto wie. Restauratorka przedstawia ich fascynujące historie, namawia na szczere rozmowy, a następnie podgląda ich pracę w kuchni i próbuje ich popisowych dań.
Magda Gessler wybiera się do warszawskiej restauracji Kanapa, która słynie z ukraińskich specjałów. Szefem kuchni jest tu Dmitrij Babak, a jego dania to ryzykowne połączenia współczesności i tradycji oraz kuchni ukraińskiej ze smakami z całego świata. W menu znajduje się galareta z królika z chrzanem i musztardą molekularną, tatar z łososia z guacamole z chipsem z mąki gryczanej, czarne pierogi z sandacza i prawdziwy barszcz ukraiński podany w główce kapusty. Zaskoczeniem jest z pewnością jadalna świeczka z masła, czosnku i soli.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Magda Gessler gospodarz
Zobacz także
- Odkrycia Magdy Gessler (2) - magazyn kulinarny - sobota, 28 grudnia 18:50 i 5 późniejszych emisji
- Odkrycia Magdy Gessler (1/3) - magazyn kulinarny - piątek, 3 stycznia 23:30 i 4 późniejsze emisje
- Odkrycia Magdy Gessler (3) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 3 na 4 stycznia 0:35 i 1 późniejsza emisja