Odkrycia Magdy Gessler (2)
W skrócie: | Magda Gessler jedzie do Krakowa, gdzie w restauracji Fiorentina kosztuje nowoczesnej polskiej kuchni z włoskim akcentem. Jednym z dań jest Pstrąg Ojcowski - ryba wędzona dymem z jabłoni. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 28 grudnia pojutrze |
18:50 | TVN Style |
niedziela, 29 grudnia za 3 dni |
8:00 | TVN Style |
sobota, 4 stycznia za 9 dni |
0:05 | Food Network |
sobota, 4 stycznia za 9 dni |
1:45 | Food Network |
niedziela, 5 stycznia za 10 dni |
18:55 | Food Network |
niedziela, 5 stycznia za 10 dni |
20:30 | Food Network |
Opis
Magda Gessler rusza w Polskę, żeby pokazać widzom oryginalne restauracje oraz utalentowanych szefów kuchni, o których mało kto wie. Restauratorka przedstawia ich fascynujące historie, namawia na szczere rozmowy, a następnie podgląda ich pracę w kuchni i próbuje ich popisowych dań.
Magda Gessler jedzie do Krakowa, gdzie w restauracji Fiorentina kosztuje nowoczesnej polskiej kuchni z włoskim akcentem. Jednym z dań, które próbuje, jest Pstrąg Ojcowski - ryba wędzona dymem z polskiej jabłoni pod cukrową kopułą. Jako dodatek kucharz serwuje foie gras, podaną na kształt owoców wiśni, konfiturę figową, karmelizowane orzechy i dekorację z pudru z dyni. Zaskoczenie restauratorki wzbudza staropolski żurek na domowym zakwasie żytnim oraz stek po florencku typu fiorentina.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Magda Gessler gospodarz
Zobacz także
- Odkrycia Magdy Gessler (1/3) - magazyn kulinarny - piątek, 3 stycznia 23:30 i 4 późniejsze emisje
- Odkrycia Magdy Gessler (3) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 3 na 4 stycznia 0:35 i 1 późniejsza emisja