Odkrycia Magdy Gessler (2)

Odkrycia Magdy Gessler (2)

magazyn kulinarny Polska 2019   od 12 lat
W skrócie:Magda Gessler jedzie do Krakowa, gdzie w restauracji Fiorentina kosztuje nowoczesnej polskiej kuchni z włoskim akcentem. Jednym z dań jest Pstrąg Ojcowski - ryba wędzona dymem z jabłoni.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
sobota, 28 grudnia
pojutrze
18:50 TVN Style
niedziela, 29 grudnia
za 3 dni
8:00 TVN Style
sobota, 4 stycznia
za 9 dni
0:05 Food Network
sobota, 4 stycznia
za 9 dni
1:45 Food Network
niedziela, 5 stycznia
za 10 dni
18:55 Food Network
niedziela, 5 stycznia
za 10 dni
20:30 Food Network

Opis

Magda Gessler rusza w Polskę, żeby pokazać widzom oryginalne restauracje oraz utalentowanych szefów kuchni, o których mało kto wie. Restauratorka przedstawia ich fascynujące historie, namawia na szczere rozmowy, a następnie podgląda ich pracę w kuchni i próbuje ich popisowych dań.

Magda Gessler jedzie do Krakowa, gdzie w restauracji Fiorentina kosztuje nowoczesnej polskiej kuchni z włoskim akcentem. Jednym z dań, które próbuje, jest Pstrąg Ojcowski - ryba wędzona dymem z polskiej jabłoni pod cukrową kopułą. Jako dodatek kucharz serwuje foie gras, podaną na kształt owoców wiśni, konfiturę figową, karmelizowane orzechy i dekorację z pudru z dyni. Zaskoczenie restauratorki wzbudza staropolski żurek na domowym zakwasie żytnim oraz stek po florencku typu fiorentina.

Zobacz także