Odkrycia Magdy Gessler (2)
W skrócie: | Magda Gessler jedzie do Krakowa, gdzie w restauracji Fiorentina kosztuje nowoczesnej polskiej kuchni z włoskim akcentem. Jednym z dań jest Pstrąg Ojcowski - ryba wędzona dymem z jabłoni. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 7 grudnia za 12 dni |
18:50 | TVN Style |
Opis
Magda Gessler rusza w Polskę, żeby pokazać widzom oryginalne restauracje oraz utalentowanych szefów kuchni, o których mało kto wie. Restauratorka przedstawia ich fascynujące historie, namawia na szczere rozmowy, a następnie podgląda ich pracę w kuchni i próbuje ich popisowych dań.
Magda Gessler jedzie do Krakowa, gdzie w restauracji Fiorentina kosztuje nowoczesnej polskiej kuchni z włoskim akcentem. Jednym z dań, które próbuje, jest Pstrąg Ojcowski - ryba wędzona dymem z polskiej jabłoni pod cukrową kopułą. Jako dodatek kucharz serwuje foie gras, podaną na kształt owoców wiśni, konfiturę figową, karmelizowane orzechy i dekorację z pudru z dyni. Zaskoczenie restauratorki wzbudza staropolski żurek na domowym zakwasie żytnim oraz stek po florencku typu fiorentina.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Magda Gessler gospodarz
Zobacz także
- Odkrycia Magdy Gessler (1/2) - magazyn kulinarny - sobota, 30 listopada 18:50 i 1 późniejsza emisja
- Odkrycia Magdy Gessler (2/3) - magazyn kulinarny - niedziela, 1 grudnia 19:50