Makłowicz w podróży: Podróż 4. Mołdawia - Człowiek i natura
W skrócie: | Między Prutem i Dniestrem Robert Makłowicz przyrządza miejscowe przysmaki m.in. kotlety cielęce w sosie winnym z mamałygą oraz grillowaną cukinię z bryndzą. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 25 lutego za 12 dni |
15:55 | TVP Historia 2 |
Opis
Program skierowany do widzów, którzy lubią poznawać nowe miejsca i kraje poprzez ich tradycje kulinarne, specjały charakterystyczne dla danego regionu, typowe potrawy i napoje. Autorzy proponują przy okazji zapoznanie się z historią odwiedzanych regionów, a także najbardziej charakterystycznymi dla nich miejscami i zabytkami. Nie zabraknie oczywiście potraw przyrządzanych przez Roberta Makłowicza w nietypowym otoczeniu. Wcześniej jednak prowadzący odwiedza lokalne sklepy lub targi, by zaopatrzyć się w niezbędne produkty.
Kolejny przystanek w podróży po Mołdawii. W olśniewających plenerach między Prutem i Dniestrem mistrz kuchni, Robert Makłowicz, przyrządza miejscowe przysmaki m.in. kotlety cielęce w sosie winnym z mamałygą oraz grillowaną cukinię z bryndzą. Prócz amatorów gotowania znajdą coś dla siebie również miłośnicy przyrody. W tym odcinku bowiem jedną z pozakulinarnych atrakcji będzie spotkanie gospodarza programu z polskimi żubrami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Robert Makłowicz gospodarz
Zobacz także
- Makłowicz w podróży: Podróż 15. Tunezja - Północ - magazyn kulinarny - dziś, 13 lutego 10:05
- Makłowicz w podróży: Podróż 2. Ekwador - Kraj pełen skarbów - magazyn kulinarny - dziś, 13 lutego 15:55
- Makłowicz w podróży: Podróż 44. Sardynia - Górska Barbagia - magazyn kulinarny - dziś, 13 lutego 16:45
- Makłowicz w podróży: Podróż 16. Estonia - Wschód - magazyn kulinarny - dziś, 13 lutego 19:45 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w podróży: Podróż 9. Islandia - Wyspa gejzerów - magazyn kulinarny - piątek, 14 lutego 7:00 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w podróży: Podróż 2. Ekwador - Ekwador po polsku - magazyn kulinarny - piątek, 14 lutego 15:55
- Makłowicz w podróży: Podróż 44. Sardynia - Odwieczna - magazyn kulinarny - piątek, 14 lutego 16:45
- Makłowicz w podróży: Podróż 16. Estonia - Tallin - magazyn kulinarny - piątek, 14 lutego 19:45 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w podróży: Sycylia - Od antyku do baroku - magazyn kulinarny - sobota, 15 lutego 6:20
- Makłowicz w podróży: Sycylia - Pod Etną - magazyn kulinarny - sobota, 15 lutego 6:55