Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Program skierowany do widzów, którzy lubią poznawać nowe miejsca i kraje poprzez ich tradycje kulinarne, specjały charakterystyczne dla danego regionu, typowe potrawy i napoje. Autorzy proponują przy okazji zapoznanie się z historią odwiedzanych regionów, a także najbardziej charakterystycznymi dla nich miejscami i zabytkami. Nie zabraknie oczywiście potraw przyrządzanych przez Roberta Makłowicza w nietypowym otoczeniu. Wcześniej jednak prowadzący odwiedza lokalne sklepy lub targi, by zaopatrzyć się w niezbędne produkty.
Robert Makłowicz podczas podróży po Włoszech odwiedza Asti w Piemoncie. Przygotowuje vitello tonnato - cielęcinę w sosie z tuńczyka oraz bagna cauda - gorący sos.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Robert Makłowicz gospodarz
Zobacz także
- Makłowicz w podróży: Filipiny - Cuda natury - magazyn kulinarny - dziś, 1 listopada 7:00 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w podróży: Podróż 17. Walia - Celtowie, węgiel i morze - magazyn kulinarny - dziś, 1 listopada 10:00
- Makłowicz w podróży: Hiszpania - Costa Tropical - magazyn kulinarny - dziś, 1 listopada 16:45
- Makłowicz w podróży: Podróż 17. Walia - Przez góry - magazyn kulinarny - dziś, 1 listopada 19:45 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w podróży: Podróż 47. Chorwacja - Peljeac i Konavle - magazyn kulinarny - sobota, 2 listopada 6:20
- Makłowicz w podróży: Podróż 47. Chorwacja - Lastovo i Mljet - magazyn kulinarny - sobota, 2 listopada 6:55
- Makłowicz w podróży: Podróż 45. Kuba - Droga do Santiago - magazyn kulinarny - sobota, 2 listopada 15:50
- Makłowicz w podróży: Podróż 47. Czarnogóra - Boka Kotorska - magazyn kulinarny - niedziela, 3 listopada 6:20
- Makłowicz w podróży: Podróż 14. Irlandia - Dublin - magazyn kulinarny - niedziela, 3 listopada 6:55
- Makłowicz w podróży: Hiszpania - Almeria - magazyn kulinarny - poniedziałek, 4 listopada 16:45