Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Kulinarni eksperci Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Japonii, Brazylii, Włoszech, Belgii czy Stanów Zjednoczonych. Tradycyjnie okraszą gotowanie charakterystycznym dla siebie humorem i ciekawostkami dotyczącymi tradycji z różnych zakątków globu.
W tym odcinku
Andrzej Andrzejczak i Jerzy Sobieniak tym razem przybliżą sekrety kuchni belgijskiej. W menu znajdą się m.in. królik w sosie czekoladowym oraz frytki ziemniaczane z majonezem.
Zobacz także
- M jak mięso 4: Włochy (7) - serial dokumentalny - poniedziałek, 23 grudnia 19:20
- M jak mięso 4: USA (8) - serial dokumentalny - wtorek, 24 grudnia 19:20
- Łowcy staroci: Belgia - serial dokumentalny - sobota, 28 grudnia 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Europa z powietrza: Belgia (4) - serial dokumentalny - poniedziałek, 30 grudnia 10:00 i 1 późniejsza emisja