Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Kulinarni eksperci Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Japonii, Brazylii, Włoszech, Belgii czy Stanów Zjednoczonych. Tradycyjnie okraszą gotowanie charakterystycznym dla siebie humorem i ciekawostkami dotyczącymi tradycji z różnych zakątków globu.
W tym odcinku
Andrzej Andrzejczak i Jerzy Sobieniak tym razem przybliżą sekrety kuchni belgijskiej. W menu znajdą się m.in. królik w sosie czekoladowym oraz frytki ziemniaczane z majonezem.
Zobacz także
- M jak mięso 4: Turcja (1) - serial dokumentalny - sobota, 8 lutego 8:25 i 1 późniejsza emisja
- M jak mięso 4: Wielka Brytania (2) - serial dokumentalny - sobota, 15 lutego 8:25 i 1 późniejsza emisja