Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Kulinarni eksperci Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Japonii, Brazylii, Włoszech, Belgii czy Stanów Zjednoczonych. Tradycyjnie okraszą gotowanie charakterystycznym dla siebie humorem i ciekawostkami dotyczącymi tradycji z różnych zakątków globu.
W tym odcinku
Andrzej Andrzejczak i Jerzy Sobieniak tym razem przybliżą sekrety kuchni belgijskiej. W menu znajdą się m.in. królik w sosie czekoladowym oraz frytki ziemniaczane z majonezem.
Zobacz także
- M jak mięso 4: Włochy (7) - serial dokumentalny - dziś, 21 listopada 12:15
- M jak mięso 4: USA (8) - serial dokumentalny - dziś, 21 listopada 12:50 i 2 późniejsze emisje
- Europa z powietrza: Belgia (4) - serial dokumentalny - czwartek, 28 listopada 14:00
- M jak mięso 4: Turcja (1) - serial dokumentalny - sobota, 30 listopada 8:25
- Łowcy staroci: Belgia - serial dokumentalny - noc niedz./pon., 1 na 2 grudnia 4:00