×
Kuchnia Jagiellonów: Boże Narodzenie, czyli bogactwo kuchni, kuchnia bogactwa (22)

Kuchnia Jagiellonów: Boże Narodzenie, czyli bogactwo kuchni, kuchnia bogactwa (22)

magazyn kulinarny Polska 2020   od 7 lat
W skrócie:Historyk, dziennikarz i pisarz Łukasz Modelski, autor kilku książek o historii kuchni, odtworzy dawne potrawy. Przygotuje dnia, korzystając ze starych receptur, ale spróbuje unowocześnić skład.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
wtorek, 9 lipca
za 7 dni
8:35 TVP Historia
wtorek, 9 lipca
za 7 dni
8:40 TVP Historia 2

Opis

Historyk, dziennikarz i pisarz Łukasz Modelski, autor kilku książek o historii kuchni, odtworzy dawne potrawy. Przygotuje dnia, korzystając ze starych receptur, ale unowocześni je tak, by były możliwe do przyrządzenia we współczesnej kuchni. W czasie gotowania przybliży historię poszczególnych produktów, przypraw oraz opowie anegdoty z dziejów Polski od XIV do XVII wieku.