Kuchnia Jagiellonów: Boże Narodzenie, czyli bogactwo kuchni, kuchnia bogactwa (22)
magazyn kulinarny Polska 2020
W skrócie: | Historyk, dziennikarz i pisarz Łukasz Modelski, autor kilku książek o historii kuchni, odtworzy dawne potrawy. Przygotuje dnia, korzystając ze starych receptur, ale spróbuje unowocześnić skład. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 26 grudnia za 12 dni |
17:30 | TVP Historia 2 |
Opis
Historyk, dziennikarz i pisarz Łukasz Modelski, autor kilku książek o historii kuchni, odtworzy dawne potrawy. Przygotuje dnia, korzystając ze starych receptur, ale unowocześni je tak, by były możliwe do przyrządzenia we współczesnej kuchni. W czasie gotowania przybliży historię poszczególnych produktów, przypraw oraz opowie anegdoty z dziejów Polski od XIV do XVII wieku.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Łukasz Modelski gospodarz
Zobacz także
- Kuchnia Jagiellonów: Wigilia, czyli kuchnia postna: kuchnia polska (21) - magazyn kulinarny - wtorek, 24 grudnia 8:45