Kuchenne rewolucje: Prudnik, Ukradli Talerze (8/13)

Kuchenne rewolucje: Prudnik, Ukradli Talerze (8/13)

program rozrywkowy Polska 2019   od 12 lat
W skrócie:Kamil i Daniel otworzyli w Prudniku restaurację Ukradli Talerze. Codziennie zmieniali menu, ale zawsze było w nim danie tradycyjne i wege. Z uwagi na koszty utrzymania biznesu musieli zamknąć lokal.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Kolejna edycja jednego z najpopularniejszych programów rozrywkowych. Znana z ciętego języka i bezkompromisowości Magda Gessler ma już na swoim koncie ponad 250 przeprowadzonych rewolucji w restauracjach, a mimo to nie brakuje jej pomysłów na kolejne metamorfozy wnętrz i przepisy kulinarne. W 20. edycji programu restauratorka po raz kolejny wyrusza w tournée po Polsce, aby postawić na nogi podupadające lokale. Tylko ona może je uratować od bankructwa. Nie obejdzie się jednak bez komplikacji. Magda Gessler będzie bardzo zaskoczona tym, do jakiego stanu mogą zostać doprowadzone kulinarne biznesy.

Kamil i Daniel prowadzą w Prudniku restaurację Ukradli Talerze. Żaden z właścicieli lokalu nie był zawodowym kucharzem, ale obaj pragnęli odmiany w życiu zawodowym. Otworzyli niewielki lokal w Nysie. Zabrakło w nim miejsca na zmywak, więc posiłki podawali na jednorazowych, jadalnych talerzach z otrębów, co bardzo spodobało się gościom. Zachęceni tym Kamil i Daniel nazwali swoją restaurację Ukradli Talerze. Kolejnym sukcesem okazał się catering dietetyczny, który zamawiało sporo mieszkańców miasta. Ze względu na ograniczone możliwości małego lokalu podjęto decyzję o otwarciu drugiej, większej restauracji. Właściciele codziennie zmieniali menu, ale zawsze było tam danie tradycyjne, wege, fish oraz fit. Niestety, koszty utrzymania biznesu wynosiły kilkanaście tysięcy złotych miesięcznie. Z tego powodu restauracja została zamknięta na kilka miesięcy. Zdesperowani właściciele wezwali na pomoc Magdę Gessler.

Zobacz także