Jakubiak rozgryza Włochy: Streetfood (4)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie: | W Toskanii mistrz kulinarny bierze udział w zbiorze oliwek. W Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Odwiedza Lombardię słynącą z wybornej szynki prosciutto crudo. Obserwuje produkcję parmezanu. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 18 kwietnia za 7 dni |
15:25 | CANAL+ Kuchnia |
niedziela, 20 kwietnia za 9 dni |
21:25 | CANAL+ Kuchnia |
wtorek, 22 kwietnia za 11 dni |
14:50 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Mistrz kulinarny Tomasz Jakubiak odwiedza słoneczne Włochy, aby przyjrzeć się miejscowym specjałom i pokazać, jak powstają najważniejsze składniki tamtejszej kuchni. W Toskanii bierze udział w zbiorze oliwek, a w Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Nie zabraknie wizyty w Lombardii słynącej z wybornej szynki prosciutto crudo. Kucharz zagląda też do serowarni, by zobaczyć, jak powstaje parmezan. Sam oczywiście także gotuje smakowite i aromatyczne włoskie potrawy.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Tomasz Jakubiak gospodarz
Zobacz także
- Jakubiak rozgryza Włochy: Trufle (3) - magazyn kulinarny - niedziela, 13 kwietnia 21:25 i 2 późniejsze emisje
- Jakubiak rozgryza Włochy: Parmezan (1) - magazyn kulinarny - wtorek, 15 kwietnia 15:25 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Włochy: Oliwa (2) - magazyn kulinarny - środa, 16 kwietnia 15:25 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Włochy: Frutti di mare (5) - magazyn kulinarny - wtorek, 22 kwietnia 15:25 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Włochy: Szynka parmeńska (6) - magazyn kulinarny - środa, 23 kwietnia 15:25 i 1 późniejsza emisja