Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 8 lutego za 10 dni |
8:00 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Mistrz kulinarny Tomasz Jakubiak odwiedza słoneczne Włochy, aby przyjrzeć się miejscowym specjałom i pokazać, jak powstają najważniejsze składniki tamtejszej kuchni. W Toskanii bierze udział w zbiorze oliwek, a w Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Nie zabraknie wizyty w Lombardii słynącej z wybornej szynki prosciutto crudo. Kucharz zagląda też do serowarni, by zobaczyć, jak powstaje parmezan. Sam oczywiście także gotuje smakowite i aromatyczne włoskie potrawy.
W Toskanii mistrz kulinarny bierze udział w zbiorze oliwek. Odwiedza Lombardię słynącą z wybornej szynki prosciutto crudo, a podczas wycieczki do serowarni podgląda, jak powstaje parmezan.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Tomasz Jakubiak gospodarz
Zobacz także
- Dolce vita według Davida Rocco: Parmezan (6) - serial dokumentalny - czwartek, 30 stycznia 9:00
- Jakubiak rozgryza Włochy: Frutti di mare (5) - magazyn kulinarny - niedziela, 2 lutego 21:25
- Zwykłe rzeczy - niezwykłe wynalazki 11: Parmezan - serial dokumentalny - wtorek, 4 lutego 19:30 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Włochy: Szynka parmeńska (6) - magazyn kulinarny - niedziela, 9 lutego 21:25