Jak jemy dziś? Ewolucja na talerzu (1)
(Food in Our Time)
serial dokumentalny Singapur 2020
Reżyseria: | Mak CK |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 7 lutego za 11 dni |
15:55 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
André Chiang, zdobywca dwóch gwiazdek Michelin, wyrusza w podróż, która pozwoli mu odkryć dawne tradycje kulinarne i ich źródła. Przekona się, że w Jakucji, Japonii, Peru i Ghanie zwyczaje przekazywane z pokolenia na pokolenie wciąż są kultywowane. Mistrz kuchni pokazuje, jak doświadczenia przodków mogą pomóc w walce z marnowaniem żywności. Przekonuje, jak wiele współczesna sztuka kulinarna można czerpać z przeszłości.
W tym odcinku
André Chiang rusza w podróż przez Jakucję, Japonię, Peru i Ghanę. Chce pokazać, jak wiele można czerpać z dawnych kulinarnych tradycji.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Mak CK reżyseria