Fabryka jedzenia: Sunny Side Up (8)
(Food Factory 5: Sunny Side Up)
W skrócie: | Kamery śledzą, jak na półki sklepowe trafiają następujące produkty: pyszne tęczowe cukierki, ocet ryżowy i wyśmienite karmelki. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Pyszne tajemnice produkcji ulubionych przysmaków mieszkańców Ameryki Północnej - od popularnej marki płatków śniadaniowych po makaron z atramentem kałamarnicy, ocet ryżowy czy kalifornijskie sushi. Niektóre z tych smakołyków są przygotowywane ręcznie w niewielkich zakładach, inne wytwarzane na skalę przemysłową w ogromnych halach. W obu przypadkach zobaczymy, jak góry surowców poddawane są procesowi obróbki, którego efektem są gotowe produkty, uwielbiane przez konsumentów.
W tym odcinku
Każdego dnia 25 milionów ziaren słoneczników, zatapianych w czekoladzie i zamykanych w kolorowej skorupce, staje się tęczowymi drażami. Zobaczymy też, jak przebiega proces produkcji octu ryżowego, który jest wytwarzany w Kalifornii od prawie czterech wieków. Poznamy też dawnego mistrza szermierki, a obecnie właściciela fabryki tajskich zup w torebce. Do ich przygotowania wykorzystywane są najlepsze lokalne produkty. Na koniec twórcy serii zdradzają sekret pysznych karmelków, w których powstanie ogromny wkład mają tysiące pszczół.
Zobacz także
- Fabryka jedzenia (3) - serial dokumentalny - dziś, 1 stycznia 7:25
- Fabryka jedzenia (4) - serial dokumentalny - czwartek, 2 stycznia 7:25
- Fabryka jedzenia (20) - serial dokumentalny - sobota, 4 stycznia 12:00
- Fabryka jedzenia (21) - serial dokumentalny - sobota, 4 stycznia 12:30
- Fabryka jedzenia (22) - serial dokumentalny - niedziela, 5 stycznia 12:00
- Fabryka jedzenia (23) - serial dokumentalny - niedziela, 5 stycznia 12:30
- Fabryka jedzenia (5) - serial dokumentalny - poniedziałek, 6 stycznia 7:25
- Fabryka jedzenia (6) - serial dokumentalny - wtorek, 7 stycznia 7:25
- Fabryka jedzenia (7) - serial dokumentalny - środa, 8 stycznia 7:25
- Fabryka jedzenia (8) - serial dokumentalny - czwartek, 9 stycznia 7:25