Fabryka jedzenia: Miso Hungry (22)
(Food Factory 4: Miso Hungry)
W skrócie: | W programie o zupie miso i migdałach jordańskich. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Sekrety produkcji ulubionych przysmaków mieszkańców Ameryki Północnej. W czwartej serii programu zobaczymy, jak powstają m.in. krakersy w kształcie zwierząt, czekoladki Hershey's, frytki z bananów, lody Ben & Jerry's i majonez wegetariański, którego receptura przyśniła się jego twórcy. Niektóre z tych pyszności są ręcznie robione w niewielkich zakładach, inne wytwarzane są na skalę przemysłową. W obu przypadkach prześledzimy proces obróbki, jakim poddawane są góry surowców, zanim zmienią się w produkty, które znają i kochają konsumenci.
W tym odcinku
10 godzin trwa proces żmudnej produkcji migdałów w cukrowej skorupce. Następnie wizyta w piekarni, gdzie co godzinę wypieka się 15 tysięcy bajgli. Twórcy wybiorą się także do kalifornijskiej fabryki produkującej corocznie ponad 200 tysięcy kilogramów mieszanki przekąsek, w której skład wchodzą słodkie pianki, czekolada i krakersy. Na koniec będzie można się przekonać, gdzie powstaje koncentrat wystarczający na ponad 6 miliardów porcji zupy miso.
Zobacz także
- Fabryka jedzenia: Halloween 2 (6) - serial dokumentalny - sobota, 26 kwietnia 12:00
- Fabryka jedzenia: Nuts About Brittle (7) - serial dokumentalny - sobota, 26 kwietnia 12:30
- Fabryka jedzenia: Snow and Ice (8) - serial dokumentalny - niedziela, 27 kwietnia 12:00
- Fabryka jedzenia: A Chocolate Orange (9) - serial dokumentalny - niedziela, 27 kwietnia 12:30
- Fabryka jedzenia (17) - serial dokumentalny - poniedziałek, 28 kwietnia 7:25
- Fabryka jedzenia (18) - serial dokumentalny - wtorek, 29 kwietnia 7:25
- Fabryka jedzenia (19) - serial dokumentalny - środa, 30 kwietnia 7:25
- Fabryka jedzenia (20) - serial dokumentalny - czwartek, 1 maja 7:25
- Fabryka jedzenia: Sweet and Savoury (10) - serial dokumentalny - sobota, 3 maja 12:00
- Fabryka jedzenia: Fantastic Flavours (11) - serial dokumentalny - sobota, 3 maja 12:30