Fabryka jedzenia: From Argentina With Love (19)
(Food Factory 4: From Argentina With Love)
W skrócie: | Widzowie przyjrzą się procesowi produkcji pikantnego sosu argentyńskiego i błyskawicznego pad thai. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Sekrety produkcji ulubionych przysmaków mieszkańców Ameryki Północnej. W czwartej serii programu zobaczymy, jak powstają m.in. krakersy w kształcie zwierząt, czekoladki Hershey's, frytki z bananów, lody Ben & Jerry's i majonez wegetariański, którego receptura przyśniła się jego twórcy. Niektóre z tych pyszności są ręcznie robione w niewielkich zakładach, inne wytwarzane są na skalę przemysłową. W obu przypadkach prześledzimy proces obróbki, jakim poddawane są góry surowców, zanim zmienią się w produkty, które znają i kochają konsumenci.
W tym odcinku
Zaprezentowany zostanie zestaw do przyrządzania pad thai z kurczakiem, dzięki któremu można poczuć się jak prawdziwy szef kuchni. Ponadto wizyta w fabryce na Florydzie, gdzie produkowane są tradycyjne miętówki i historia argentyńskiego sosu chimichurri. Na koniec będzie można się przekonać, jak pół miliona bananów rocznie zamienia się w mrożone smakołyki oblane czekoladą.
Zobacz także
- Fabryka jedzenia: Halloween 2 (6) - serial dokumentalny - sobota, 26 kwietnia 12:00
- Fabryka jedzenia: Nuts About Brittle (7) - serial dokumentalny - sobota, 26 kwietnia 12:30
- Fabryka jedzenia: Snow and Ice (8) - serial dokumentalny - niedziela, 27 kwietnia 12:00
- Fabryka jedzenia: A Chocolate Orange (9) - serial dokumentalny - niedziela, 27 kwietnia 12:30
- Fabryka jedzenia (17) - serial dokumentalny - poniedziałek, 28 kwietnia 7:25
- Fabryka jedzenia (18) - serial dokumentalny - wtorek, 29 kwietnia 7:25
- Fabryka jedzenia (19) - serial dokumentalny - środa, 30 kwietnia 7:25
- Fabryka jedzenia (20) - serial dokumentalny - czwartek, 1 maja 7:25
- Fabryka jedzenia: Sweet and Savoury (10) - serial dokumentalny - sobota, 3 maja 12:00
- Fabryka jedzenia: Fantastic Flavours (11) - serial dokumentalny - sobota, 3 maja 12:30