Ewa gotuje (417)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | Ewa ugotuje krupnik, czerpiąc z podlaskiej receptury. W ramach dania głównego zaserwuje odwróconą tartę tatin. Zamiast owoców znajdą się w niej warzywa. Na deser zaś ulepi pierogi. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 13 maja za 3 dni |
2:30 | Polsat Rodzina (z napisami) |
wtorek, 14 maja za 4 dni |
2:10 | Polsat Rodzina |
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej kuchni.
Tym razem Ewa ugotuje krupnik, czerpiąc z tradycyjnej podlaskiej receptury. Zupa powstanie na wywarze z kości wołowych, uzupełni ją kasza pęczak, a miejsce tradycyjnie posiekanych ziemniaków zajmą gugle, czyli ziemniaczane kluseczki. W ramach dania głównego gospodyni programu zaserwuje odwróconą tartę tatin. Zamiast owoców znajdą się w niej jednak warzywa. Na deser Ewa ulepi pierogi z suszonymi śliwkami i migdałami. Pokaże także, jak przygotować klarowane masło.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (438) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 10 na 11 maja 2:45
- Ewa gotuje (439) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 10 na 11 maja 3:15
- Ewa gotuje (507) - magazyn kulinarny - sobota, 11 maja 6:00
- Ewa gotuje (512) - magazyn kulinarny - sobota, 11 maja 10:10
- Ewa gotuje (503) - magazyn kulinarny - sobota, 11 maja 11:30
- Ewa gotuje (362) - magazyn kulinarny - sobota, 11 maja 16:50
- Ewa gotuje (440) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 11 na 12 maja 3:15
- Ewa gotuje (441) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 11 na 12 maja 3:45
- Ewa gotuje (508) - magazyn kulinarny - niedziela, 12 maja 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (363) - magazyn kulinarny - niedziela, 12 maja 16:50