Ewa gotuje (417)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | Ewa ugotuje krupnik, czerpiąc z podlaskiej receptury. W ramach dania głównego zaserwuje odwróconą tartę tatin. Zamiast owoców znajdą się w niej warzywa. Na deser zaś ulepi pierogi. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
środa, 15 stycznia dziś |
2:45 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej kuchni.
Tym razem Ewa ugotuje krupnik, czerpiąc z tradycyjnej podlaskiej receptury. Zupa powstanie na wywarze z kości wołowych, uzupełni ją kasza pęczak, a miejsce tradycyjnie posiekanych ziemniaków zajmą gugle, czyli ziemniaczane kluseczki. W ramach dania głównego gospodyni programu zaserwuje odwróconą tartę tatin. Zamiast owoców znajdą się w niej jednak warzywa. Na deser Ewa ulepi pierogi z suszonymi śliwkami i migdałami. Pokaże także, jak przygotować klarowane masło.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (439) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 15 na 16 stycznia 2:25 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (419) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 15 na 16 stycznia 2:45
- Ewa gotuje (420) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 15 na 16 stycznia 3:15
- Ewa gotuje (422) - magazyn kulinarny - czwartek, 16 stycznia 7:10 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (423) - magazyn kulinarny - czwartek, 16 stycznia 7:35 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (424) - magazyn kulinarny - piątek, 17 stycznia 7:10 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (425) - magazyn kulinarny - piątek, 17 stycznia 7:35 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (441) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 17 na 18 stycznia 2:25
- Ewa gotuje (421) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 17 na 18 stycznia 2:40
- Ewa gotuje (531) - magazyn kulinarny - sobota, 18 stycznia 7:30