Ewa gotuje (417)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | Ewa ugotuje krupnik, czerpiąc z podlaskiej receptury. W ramach dania głównego zaserwuje odwróconą tartę tatin. Zamiast owoców znajdą się w niej warzywa. Na deser zaś ulepi pierogi. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej kuchni.
Tym razem Ewa ugotuje krupnik, czerpiąc z tradycyjnej podlaskiej receptury. Zupa powstanie na wywarze z kości wołowych, uzupełni ją kasza pęczak, a miejsce tradycyjnie posiekanych ziemniaków zajmą gugle, czyli ziemniaczane kluseczki. W ramach dania głównego gospodyni programu zaserwuje odwróconą tartę tatin. Zamiast owoców znajdą się w niej jednak warzywa. Na deser Ewa ulepi pierogi z suszonymi śliwkami i migdałami. Pokaże także, jak przygotować klarowane masło.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (500) - magazyn kulinarny - dziś, 12 marca 7:10
- Ewa gotuje (501) - magazyn kulinarny - dziś, 12 marca 7:35
- Ewa gotuje (371) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 12 na 13 marca 2:30
- Ewa gotuje (513) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 12 na 13 marca 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (514) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 12 na 13 marca 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (294) - magazyn kulinarny - czwartek, 13 marca 7:10
- Ewa gotuje (295) - magazyn kulinarny - czwartek, 13 marca 7:35
- Ewa gotuje (372) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 13 na 14 marca 2:30
- Ewa gotuje (515) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 13 na 14 marca 2:45
- Ewa gotuje (516) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 13 na 14 marca 3:15