Ewa gotuje (417)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | Ewa ugotuje krupnik, czerpiąc z podlaskiej receptury. W ramach dania głównego zaserwuje odwróconą tartę tatin. Zamiast owoców znajdą się w niej warzywa. Na deser zaś ulepi pierogi. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 3 maja pojutrze |
2:30 | Polsat Rodzina (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej kuchni.
Tym razem Ewa ugotuje krupnik, czerpiąc z tradycyjnej podlaskiej receptury. Zupa powstanie na wywarze z kości wołowych, uzupełni ją kasza pęczak, a miejsce tradycyjnie posiekanych ziemniaków zajmą gugle, czyli ziemniaczane kluseczki. W ramach dania głównego gospodyni programu zaserwuje odwróconą tartę tatin. Zamiast owoców znajdą się w niej jednak warzywa. Na deser Ewa ulepi pierogi z suszonymi śliwkami i migdałami. Pokaże także, jak przygotować klarowane masło.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (416) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 1 na 2 maja 2:30
- Ewa gotuje (386) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 1 na 2 maja 2:45
- Ewa gotuje (387) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 1 na 2 maja 3:15
- Ewa gotuje (366) - magazyn kulinarny - piątek, 2 maja 7:00
- Ewa gotuje (367) - magazyn kulinarny - piątek, 2 maja 7:30
- Ewa gotuje (388) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 2 na 3 maja 2:45
- Ewa gotuje (389) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 2 na 3 maja 3:15
- Ewa gotuje (485) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 2 na 3 maja 4:05
- Ewa gotuje (529) - magazyn kulinarny - sobota, 3 maja 7:30
- Ewa gotuje (530) - magazyn kulinarny - sobota, 3 maja 8:00 i 1 późniejsza emisja