Domowa piekarnia Kucharskiego 4: Płaskie chleby (4)
magazyn kulinarny 2023
W skrócie: | Prowadzący proponuje przepisy na pieczywo z różnych stron świata. Pokaże m.in., jak upiec prosty chleb bez wyrabiania. Zrobi też bułki pszenne zwane knyplami i poda shokupan - chleb z Japonii. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 27 lutego za 5 dni |
18:50 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Piotr Kucharski proponuje kolejną porcję sprawdzonych przepisów na pieczywo pochodzące z różnych stron świata. Będą to pyszne wypieki na słono i słodko, które każdy może przygotować we własnej kuchni. Mistrz kulinarny pokaże m.in., jak upiec prosty chleb bez wyrabiania. Przygotuje bułki pszenne zwane knyplami, poda też bolo de caco, czyli płaski chlebek popularny na Maderze, oraz shokupan - delikatny mleczny chleb z Japonii.
Zobacz także
- Domowa piekarnia Kucharskiego 4: Wypieki drożdżowe (1) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 24 lutego 18:50 i 1 późniejsza emisja
- Domowa piekarnia Kucharskiego 4: Bułki na słono i słodko (2) - magazyn kulinarny - wtorek, 25 lutego 18:50
- Domowa piekarnia Kucharskiego 4: Bez piekarnika (3) - magazyn kulinarny - środa, 26 lutego 18:50
- Domowa piekarnia Kucharskiego 4: Serowe (5) - magazyn kulinarny - piątek, 28 lutego 18:50
- Domowa piekarnia Kucharskiego 4: Japońskie wypieki (6) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 3 marca 18:50