Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 28 maja za 8 dni |
3:50 | CANAL+ Family |
piątek, 31 maja za 11 dni |
7:20 | CANAL+ Kuchnia |
niedziela, 2 czerwca za 13 dni |
4:15 | CANAL+ Family |
Opis
Piotr Kucharski proponuje kolejną porcję sprawdzonych przepisów na pieczywo pochodzące z różnych stron świata. Będą to pyszne wypieki na słono i słodko, które każdy może przygotować we własnej kuchni. Mistrz kulinarny pokaże m.in., jak upiec prosty chleb bez wyrabiania. Przygotuje bułki pszenne zwane knyplami, poda też bolo de caco, czyli płaski chlebek popularny na Maderze, oraz shokupan - delikatny mleczny chleb z Japonii.
Prowadzący proponuje przepisy na pieczywo z różnych stron świata. Podaje m.in. recepturę na prosty chleb bez wyrabiania. Pierwszy odcinek poświęcony jest wypiekom drożdżowym.
Zobacz także
- Domowa piekarnia Kucharskiego 3: Wypieki drożdżowe (2) - magazyn kulinarny - środa, 22 maja 7:20 i 2 późniejsze emisje
- Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Wypieki drożdżowe (6) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 26 na 27 maja 2:40
- Domowa piekarnia Kucharskiego 4: Bułki na słono i słodko (2) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 27 na 28 maja 4:15 i 1 późniejsza emisja
- Domowa piekarnia Kucharskiego 4: Bez piekarnika (3) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 27 na 28 maja 4:45 i 1 późniejsza emisja
- Domowa piekarnia Kucharskiego 4: Płaskie chleby (4) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 27 na 28 maja 5:10 i 1 późniejsza emisja
- Domowa piekarnia Kucharskiego 4: Serowe (5) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 27 na 28 maja 5:35 i 1 późniejsza emisja
- Domowa piekarnia Kucharskiego 4: Japońskie wypieki (6) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 28 na 29 maja 1:50 i 1 późniejsza emisja