Domowa piekarnia Kucharskiego 4: Japońskie wypieki (6)
magazyn kulinarny 2023
W skrócie: | Prowadzący proponuje przepisy na pieczywo z różnych stron świata. Pokaże m.in., jak upiec prosty chleb bez wyrabiania. Zrobi też bułki pszenne zwane knyplami i poda shokupan - chleb z Japonii. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 22 listopada jutro |
7:20 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Piotr Kucharski proponuje kolejną porcję sprawdzonych przepisów na pieczywo pochodzące z różnych stron świata. Będą to pyszne wypieki na słono i słodko, które każdy może przygotować we własnej kuchni. Mistrz kulinarny pokaże m.in., jak upiec prosty chleb bez wyrabiania. Przygotuje bułki pszenne zwane knyplami, poda też bolo de caco, czyli płaski chlebek popularny na Maderze, oraz shokupan - delikatny mleczny chleb z Japonii.
Zobacz także
- Domowa piekarnia Kucharskiego 4: Płaskie chleby (4) - magazyn kulinarny - niedziela, 24 listopada 22:25
- Domowa piekarnia Kucharskiego 4: Serowe (5) - magazyn kulinarny - niedziela, 1 grudnia 22:25
- Domowa piekarnia Kucharskiego 4: Wypieki drożdżowe (1) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 2 grudnia 18:50
- Domowa piekarnia Kucharskiego 4: Bułki na słono i słodko (2) - magazyn kulinarny - wtorek, 3 grudnia 18:50
- Domowa piekarnia Kucharskiego 4: Bez piekarnika (3) - magazyn kulinarny - środa, 4 grudnia 18:50