
CANAL+ Kuchnia Program TV na dziś
7:45
365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (10)magazyn kulinarny
Gospodyni programu Marieta Marecka w każdym odcinku zaprezentuje trzy nowe, często zaskakujące potrawy, które złożą się w gotowy plan na obiad dla całej rodziny. Udzieli też wielu cennych wskazówek.
- 8:15
10:15
Prosta kuchnia Mary (11)magazyn kulinarny
Zwyciężczyni trzeciej edycji kanadyjskiego MasterChefa Mary Berg prezentuje przepisy na pyszne i proste dania, z którymi poradzi sobie każdy początkujący kucharz. Udowadnia, że każdy może gotować.
10:40
Prosta kuchnia Mary (12)magazyn kulinarny
Zwyciężczyni trzeciej edycji kanadyjskiego MasterChefa Mary Berg prezentuje przepisy na pyszne i proste dania, z którymi poradzi sobie każdy początkujący kucharz. Udowadnia, że każdy może gotować.
- 11:10Sowa gotuje: Italia na talerzu (3)
magazyn kulinarny
- 11:15
12:15
M jak mięso 5: Polędwica wołowa (5)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak proponują własne wersje ulubionych rodzimych dań. Na stole znajdą się schab, wątróbka, żeberka i polędwica. Potrawy podane zostaną z oryginalnymi dodatkami.
12:50
M jak mięso 5: Łopatka (6)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak proponują własne wersje ulubionych rodzimych dań. Na stole znajdą się schab, wątróbka, żeberka i polędwica. Potrawy podane zostaną z oryginalnymi dodatkami.
13:20
Jamie Oliver - jednogarnkowe cuda (3)magazyn kulinarny
Mistrz kulinarny pokazuje, jak przy minimalnym wysiłku osiągnąć smakowity efekt. Prezentuje przepisy na dania dla całej rodziny, których przygotowanie nie wiąże się ze stertą naczyń do zmywania.
13:50
Jamie Oliver - jednogarnkowe cuda (4)magazyn kulinarny
Mistrz kulinarny pokazuje, jak przy minimalnym wysiłku osiągnąć smakowity efekt. Prezentuje przepisy na dania dla całej rodziny, których przygotowanie nie wiąże się ze stertą naczyń do zmywania.
14:20
ABC gotowania - kuchnia włoska (13)magazyn poradnikowy
Sztuka kulinarna we Włoszech opiera się na prostych potrawach przygotowanych z dobrych składników. Oliwa z oliwek, warzywa i zioła, sery, ryby, owoce morza, jajka, mąka i oliwki to podstawy wielu dań.
14:50
Jakubiak rozgryza Polskę 2: Ozorki, podroby (9)magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
15:25
Jakubiak rozgryza Polskę 2: Mielony (10)magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
15:55
Francuskie wędrówki Julie 9 (7)serial dokumentalny
Julie Andrieu znów wyrusza w drogę, aby spróbować ulubionych dań Francuzów. Mistrzyni sztuki kulinarnej podejrzy rozmaite patenty na przyrządzanie i doprawianie dań mięsnych, mącznych czy warzywnych.
16:55
Bosacka daje radę: Barszcz czerwony (5)magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka, która od lat zajmuje się tematyką zdrowego żywienia, przygotuje barszcz czerwony. Zupa ta pojawia się na świątecznym stole wielu Polaków. Jak jest receptura prowadzącej?
17:20
Słodka jak Sugar 2 (1)magazyn kulinarny
Agata Stankiewicz pokaże, jak zrobić eklery na dwa sposoby i przygotować wuzetkę. Na stół trafią też mus czekoladowy, tort bezowy i ciasto z kruszonką oraz azjatyckie słodkości i desery wegańskie.
17:50
Mistrzowie przekąsek w akcji - Nowa Zelandia (7)program rozrywkowy
Pasjonaci gotowania Gareth Stewart i Tim Read mają odkryć sekret kurczaka serwowanego w restauracji typu fast food. Muszą między innymi odpowiednio dobierać przyprawy oraz przygotować panierkę.
18:50
Domowa piekarnia Kucharskiego 5: Pieczywo żydowskie (6)magazyn kulinarny
Prowadzący Piotr Kucharski proponuje kolejne przepisy na pieczywo z różnych stron świata. Widzowie poznają receptury na wypieki razowe, na słono, na słodko, na zakwasie oraz z ziarnami.
19:20
M jak mięso 6: Indyk (3)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przyrządzają dania z indyka i mięsa z kością, dziczyznę, podroby, steki oraz zupy. Podpowiadają, w jakie akcesoria, przyprawy i dodatki wyposażyć domową kuchnię.
19:50
U sąsiadów w kuchni 12 (3)serial dokumentalny
Autorzy kontynuują podróż dookoła globu szlakiem lokalnych smaków. Przybliżą tradycje kulinarne Serbii, Liechtensteinu, Hiszpanii, Niemiec, Szwecji, Francji, Polski, Portugalii, Martyniki i Sycylii.
20:25
U sąsiadów w kuchni 12 (4)serial dokumentalny
Autorzy kontynuują podróż dookoła globu szlakiem lokalnych smaków. Przybliżą tradycje kulinarne Serbii, Liechtensteinu, Hiszpanii, Niemiec, Szwecji, Francji, Polski, Portugalii, Martyniki i Sycylii.
21:00
Anthony Bourdain: Bez rezerwacji 7: Brazylia (7)serial dokumentalny
Kolejna seria programów, w których Anthony Bourdain podróżuje po świecie, w poszukiwaniu kulinarnych przysmaków. Tym razem smakosz globtroter odwiedzi m.in. Haiti, Japonię, Kubę i Brazylię.
21:55
M jak mięso 7 (1)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak biorą na warsztat mięsne dania serwowane na ulicach w różnych krajach świata. Sprawdzą, co jest popularne w Wietnamie, Korei, Malezji, Turcji czy Meksyku.
22:25
ABC gotowania - kuchnia polska 2 (5)magazyn kulinarny
Marieta Marecka przedstawia klasyki rodzimej kuchni. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się na jednym składniku popularnym w kuchni polskiej. Sięgnie do przepisów swojej babci.
23:00
Gotuj, jedz i spalaj z Donalem (4)magazyn kulinarny
Donal wybiera się na wycieczkę rowerową atlantyckim wybrzeżem. Potrzebuje pożywnych przekąsek. Widzowie poznają przepisy m.in. na kulki mocy, pudełko falefeli czy minestrone z wiosennych warzyw.
23:30
Gotuj, jedz i spalaj z Donalem (5)magazyn kulinarny
Donal Skehan udowadnia, że zdrowe odżywianie nie musi być nudne. Prezentuje przepisy na zbilansowane i pyszne jedzenie. Dania te staną się idealnym uzupełnieniem aktywnego stylu życia.
0:00
Mistrzowie przekąsek w akcji - Nowa Zelandia (7)program rozrywkowy
Pasjonaci gotowania Gareth Stewart i Tim Read mają odkryć sekret kurczaka serwowanego w restauracji typu fast food. Muszą między innymi odpowiednio dobierać przyprawy oraz przygotować panierkę.
0:55
Jakubiak rozgryza... (9)magazyn kulinarny
Najciekawsze fragmenty podróży Tomka Jakubiaka po Europie i Azji. Nie brakowało czasu na wykorzystanie domowych przepisów i gotowanie potraw inspirowanych daniami typowymi dla regionu.
1:10
Desery Dekera 3 (11)magazyn kulinarny
Gratka dla wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker zaprasza widzów do wysublimowanego świata deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawia trzy przepyszne przepisy.
1:40
Bitwa na smaki: David vs Matteo 3 (2)magazyn kulinarny
David Gaboriaud I Matteo Brunetti po raz trzeci staną do kulinarnego pojedynku. W każdym odcinku kucharze zaprezentują swoje umiejętności w próbie przygotowanej przez przybyłych do studia gości.
2:10
Jakubiak rodzinnie 2 (3)magazyn poradnikowy
Gotowanie jest znakomitym pretekstem do spędzania czasu z rodziną. Znany szef kuchni Tomasz Jakubiak z krewnymi i przyjaciółmi zaprezentuje proste pomysły na śniadanie, obiad i kolację.
2:45
David w Europie 3 (3)magazyn poradnikowy
David Gaboriaud wyrusza w kulinarną podróż po Europie. Odwiedza m.in. Kopenhagę, Wilno i Tallinn. Gotuje potrawy, inspirując się lokalnymi składnikami, i przybliża charakterystykę miejscowej kuchni.
3:20
Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek (5)magazyn kulinarny
Jagna Niedzielska, popularyzatorka nurtu zero waste, prezentuje sposoby na gotowanie bez marnowania żywności. Radzi, jak efektywnie wykorzystywać dostępne w kuchni produkty, by zminimalizować straty.
3:55
Jakubiak rozgryza... (9)magazyn kulinarny
Najciekawsze fragmenty podróży Tomka Jakubiaka po Europie i Azji. Nie brakowało czasu na wykorzystanie domowych przepisów i gotowanie potraw inspirowanych daniami typowymi dla regionu.
4:20
Zielona rewolucja Marty Dymek 5 (3)magazyn kulinarny
Marta Dymek kolejny raz udowadnia, że w jej kuchni nie ma rzeczy niemożliwych. Autorka książek i blogerka podzieli się z widzami swoimi oryginalnymi pomysłami na pyszne roślinne potrawy.
4:55
365 obiadów Mariety Mareckiej 5 (7)magazyn kulinarny
Marieta Marecka prezentuje jak przygotować obiad dla całej rodziny. Prowadząca udzieli kilku wskazówek dotyczących tego, co i za ile kupić oraz jakie składniki można zastąpić tańszymi zamiennikami.
5:30
Czy na pewno umiesz gotować? 3 (2)reality show
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Szef kuchni Andrzej Polan ocenia umiejętności swoich gości i pomaga im podszkolić się w trudnej sztuce gotowania
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI
Telewizja Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał telewizyjny poświęcony w całości tematyce kulinarnej. Emisja programów jest całodobowa, a w ramówce magazyny kulinarne, seriale dokumentalne, magazyny poradnikowe i reality show – wszystko skupione na gotowaniu, pieczeniu, diecie i podróżach kulinarnych.
Historia telewizji Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał działający od 30 września 2006 roku, pierwotnie pod nazwą Kuchnia.tv. Do zmiany doszło w listopadzie 2011 roku – kanał otrzymał nową nazwę Kuchnia+, oraz uruchomiono sygnał w jakości HDTV. Kolejne modyfikacje nastąpiły we wrześniu 2014 roku – wówczas zmieniono oprawę graficzną kanału wraz z innymi kanałami tematycznymi Canal+ oraz w kwietniu 2021 roku – zmieniono nazwę na Canal+ Kuchnia. Nadawcą kanału jest Canal+ Polska S.A. i stanowi on konkurencję dla Food Network. W programie stacji widzowie znajdą zarówno propozycje polskie, jak i zagraniczne. To między innymi programy poradnikowe, przepisy na ekspresowe dania, filmy dokumentalne, kulinarne podróże, programy typu reality show, seriale, a nawet filmy fabularne. Kanał posiada własne logo – 15 kwietnia 2021, wraz ze zmianą nazwy kanału, wprowadzono nowe logo – silnie nawiązujące do logotypów innych stacji Canal+. Poniżej czarnego prostokąta z białym napisem „CANAL+” znajdują się dwa nachodzące na siebie zielone boksy, w które wpisany jest napis „KUCHNIA”.
Widzowie mogą podziwiać popisy szefów kuchni i ekspertów kulinarnych z całego świata – to m.in. Heston Blumenthal, Jamie Oliver, Anthony Bourdain, Sophie Dahl, Rick Stein, Nigel Slater czy polscy: m.in. Adam Chrząstowski, Bożena Sikoń, Tomasz Jakubiak, Grzegorz Łapanowski, Maryla Musidłowska, Agata Jędraszczak, Damian Kordas, Marta Dymek. W ofercie programowej m.in. „Zostań w domu, gotuj z Jamiem”, „Domowa piekarnia Kucharskiego”, „ABC gotowania”, „Jakubiak – z miłości do lokalności” czy kultowy program „Top Chef”.
Gdzie można oglądać telewizję Canal+ Kuchnia?
Canal+ Kuchnia to kanał dostępny w pakiecie CANAL+. Można go oglądać na cyfrowej platformie satelitarnej nc+ oraz w cyfrowych pakietach telewizji kablowych. Dostęp do materiałów jest ponadto możliwy na platformach internetowych, np. player.pl lub Canal+ Online.
Stacje telewizyjne powiązane z Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia należy do grupy CANAL+, w skład której wchodzi wiele kanałów. Są to: Canal+ Premium, Canal+ Film, Canal+ Seriale, Canal+ Family, Canal+ 1, Canal+ Sport, Canal+ Sport 2, Canal+ Sport 3, Canal+ Sport 4, Canal+ Now, Canal+ 4K Ultra HD oraz kanały tematyczne: Ale Kino+ (HD), Canal+ Domo, MiniMini+ (HD), Planete+ (HD), Teletoon+ (HD), nSport+ (HD) i Novelas+ (HD).
Więcej o telewizji Canal+ Kuchnia
Więcej informacji o produkcjach emitowanych na Canal+ Kuchnia znaleźć można na oficjalnej stronie www nadawcy Canal+: https://pl.canalplus.com/. Jeśli chcesz być na bieżąco z informacjami o Canal+ Kuchnia, odwiedź social media CANAL+ Polska: Facebook i Instagram. Warto ponadto śledzić kanał YouTube Canal+, na którym publikowane są zajawki programów i inne, ciekawe materiały.