Food NetworkProgram TV na Poniedziałek 4.11.2024
- 6:00Jedzenie na pocieszenie (1/8)
magazyn kulinarny
Szef kuchni Misha Sukias prezentuje przepis na tapsilog - klasyczne filipińskie śniadanie składające się z wołowiny, ryżu i jajka, kurczaka po mandaryńsku oraz domowego burgera na bułce z donata.
- 6:35Jedzenie na pocieszenie (2/8)
magazyn kulinarny
Prowadząca proponuje klasyczną serową zapiekankę z ziemniakami polanymi sosem z octu balsamicznego. Szykuje pieczonego kurczaka w sosie z dodatkiem smażonych bananów i klasyczny kubański tost.
- 7:15Jedzenie na pocieszenie (3/8)
magazyn kulinarny
Misha Sukias zdradza swoje przepisy na domowy makaron z sosem, znane na całym świecie taco tex mex oraz na smażonego homara z dodatkami.
- 7:50Kulinarne podróże z Guyem Fierim: Maraton rozmaitości (1/26)
magazyn kulinarny
Guy Fieri jeździ po kraju, by próbować dań w małych knajpkach z tradycyjnym amerykańskim jedzeniem. Nowe pokolenie właścicieli i pyszne domowe jedzenie czynią amerykańską kuchnię ciekawą dla smakoszy.
- 8:20Kulinarne podróże z Guyem Fierim: Maraton rozmaitości (2/26)
magazyn kulinarny
Guy Fieri jeździ po kraju, by próbować dań w małych knajpkach z tradycyjnym amerykańskim jedzeniem. Nowe pokolenie właścicieli i pyszne domowe jedzenie czynią amerykańską kuchnię ciekawą dla smakoszy.
- 8:50Kulinarne podróże z Guyem Fierim: Maraton rozmaitości (3/26)
magazyn kulinarny
Guy Fieri jeździ po kraju, by próbować dań w małych knajpkach z tradycyjnym amerykańskim jedzeniem. Nowe pokolenie właścicieli i pyszne domowe jedzenie czynią amerykańską kuchnię ciekawą dla smakoszy.
- 9:25Makłowicz w drodze (4/10)
magazyn kulinarny
Makłowicz zabiera do kolejnego malowniczego zakątka Ukrainy. Próbuje śniadania w górskim hotelu i wybiera się na obiad do koliby. Przy okazji zdradza przepis na gribną juszkę, czyli zupę grzybową.
- 10:00Makłowicz w drodze (5/10)
magazyn kulinarny
Czerniowce są ostatnim przystankiem w podróży Roberta Makłowicza po Ukrainie. To miasto, w którym nadal obecne są tradycje wielu kultur. Kucharz przyrządza danie pochodzenia rumuńskiego - tokanicę.
- 10:35Makłowicz w drodze (6/10)
magazyn kulinarny
Podczas wyprawy do Phnom Penh Robert Makłowicz odwiedza miejskie targi. Kupuje naczynia do gotowania, przebiera w wiktuałach i podziwia kolonialną francuską architekturę. Gości w pałacu królewskim.
- 11:10Makłowicz w drodze (7/10)
magazyn kulinarny
Robert Makłowicz zmierza do miasta Ban Lung. Trafia na historyczny szlak Ho-Chi-Minha i przypomina wydarzenia wojny wietnamskiej. Ogląda plantację nerkowców. Podaje przepis na sałatkę z mango.
- 11:45Makłowicz w drodze (8/10)
magazyn kulinarny
Robert Makłowicz odwiedza najciekawsze miejsca kambodżańskiej prowincji położonej przy granicy z Wietnamem i Laosem. Do cudów miejscowej kuchni należą: makaron z owocami morza czy sałatka z papai.
- 12:20Akcja: Restauracja! (1/4)
reality show
Robert Irvin ratuje upadające lokale przed zamknięciem. Jedzie do Kalifornia, gdzie odwiedza Roses Cafe. Prowadzi ją Katylin. Dwa lata temu kobieta otworzyła wymarzoną restaurację.
- 13:20Posiekani na słodko (3/13)
reality show
Scott Conant rzuca wyzwanie czterem odważnym cukiernikom. Wykorzystując zaskakujące składniki i pracując pod presją czasu, kucharze muszą wykazać się umiejętnościami, koncentracją i wyobraźnią.
- 14:20Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (1/12)
magazyn poradnikowy
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, ale aż 25% Polaków nic rano nie je. Katarzyna Bosacka doradzi też czy dzieciom lepiej zrobić kanapki czy dać pieniądze na zakup jedzenia.
- 15:05Halloweenowe wojny (8)
reality show
Dziewięć drużyn złożonych z artystów zajmujących się tworzeniem tortów i arcydzieł z użyciem dyń prezentuje swoje umiejętności. Prowadzący zabierze ich do najbardziej nawiedzonych miejsc na świecie.
- 16:10Z gruntu zdrowo (1/6)
magazyn poradnikowy
Tadeusz Müller opowiada między innymi o zdrowotnych właściwościach buraka. Pokazuje, jak połączyć to warzywo z serem kozim, miodem i orzechami. Przyrządza też zakwas.
- 16:45Z gruntu zdrowo (2/6)
magazyn poradnikowy
W poszukiwaniu najlepszych pomidorów Tadeusz jedzie do Jastrzębników niedaleko Kalisza. Gotuje polski chłodnik z pomidorów i dzieli się z widzami przepisem na keczup słodzony jabłkiem.
- 17:20Z gruntu zdrowo (3/6)
magazyn poradnikowy
W Woli Batorskiej Lucyna i Marek Gawłowie prowadzą ekologiczne gospodarstwo Słoneczna Zagroda. Tadeusz Muller przygląda się ich uprawie cebuli i rozmawia o tym popularnym warzywie.
- 17:50Sycylia na weekend
program rozrywkowy
Michael i Ariel jadą na Sycylię. Na odwiedzenie najciekawszych ich zdaniem miejsc na wyspie mają zaledwie 3 dni. Widzowie przekonają się, czym zaskoczy ich tradycyjne włoskie śniadanie.
- 18:30Smaczny Mediolan
reportaż
Agata Balazy-Bałdan od 7 lat mieszka we Włoszech. Udowodni, że w tym słonecznym kraju wszystko kręci się wokół jedzenia.
- 19:05Apetyt na miłość (8/12)
program rozrywkowy
Wiecznie uśmiechnięta Agnieszka pracuje w call center, a w wolnym czasie uczy się angielskiego i marzy o prawdziwej miłości. W programie spotka się m.in. z Mariuszem Z., miłośnikiem podróży.
- 20:05Kuchenne rewolucje (9/15)
program rozrywkowy
Restaurację od trzech lat prowadzi troje wspólników i przyjaciół: Anastazja, Waldek i Robert. W czasach PRL-u Dymarka cieszyła się nienaganną opinią. Teraz jednak straciła dobrą renomę.
- 21:05Mistrzostwa w halloweenowych wypiekach (7/8)
reality show
John Henson zaprasza piekarzy na teren Henson & Sons Carnival. Stworzą oni swoje kulinarne dzieła. Potrawami chcą zdobyć uznanie sędziów: Carli Hall, Stephanie Boswell i Zaca Younga.
- 22:10Mistrzostwa w halloweenowych wypiekach (8)
reality show
John Henson zaprasza piekarzy na teren Henson & Sons Carnival. Stworzą oni swoje kulinarne dzieła. Potrawami chcą zdobyć uznanie sędziów: Carli Hall, Stephanie Boswell i Zaca Younga.
- 23:15Wiejskie włoskie gotowanie (6/8)
magazyn kulinarny
Szef kuchni Roberto Valbuzzi zabiera widzów na wieś, w rodzinne strony, by pokazać produkty typowe dla regionu. Wśród specjałów znajdują się warzywa, sery, makarony czy wino z lokalnych winnic.
- 0:15Posiekani na słodko (10/13)
reality show
Scott Conant rzuca wyzwanie czterem odważnym cukiernikom. Wykorzystując zaskakujące składniki i pracując pod presją czasu, kucharze muszą wykazać się umiejętnościami, koncentracją i wyobraźnią.
- 1:15Akcja: Restauracja! (3/20)
reality show
Robert Irvine i jego zespół pomagają właścicielom restauracji ocalić ich lokale. Wykorzystując swoją pomysłowość i zaangażowanie, odmieniają podupadające firmy i dają im szansę na rozwój.
- 2:15Zasadzka w supermarkecie (20)
magazyn kulinarny
Czterech szefów kuchni musi odkupić produkty spożywcze od wychodzących ze sklepów klientów, nie wiedząc, co jest w torbach. Otrzymują 500 dolarów na trzy rundy, z których każda ma narzucony temat.
- 3:15Pyszne miejscówki (13)
magazyn kulinarny
Zestawienie najlepszych lokali, które trzeba odwiedzić w Stanach Zjednoczonych, aby zdobyć jedyne w swoim rodzaju doświadczenia kulinarne. Pyszne jedzenie jest dla wielu turystów ważniejsze niż muzea.
- 4:15Zamiana szefów kuchni (1/6)
program rozrywkowy
Dwaj mistrzowie kuchni zamieniają się miejscami. Muszą poradzić sobie w nowej rzeczywistości. Pierwszymi uczestnikami show są kucharz z Zambrowa oraz Andrzej Polan z warszawskiej Małej Polany Smaków.
- 5:15Sycylia na weekend
program rozrywkowy
Michael i Ariel jadą na Sycylię. Na odwiedzenie najciekawszych ich zdaniem miejsc na wyspie mają zaledwie 3 dni. Widzowie przekonają się, czym zaskoczy ich tradycyjne włoskie śniadanie.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI