Food NetworkProgram TV na jutro, Piątek 20.09.2024
- 6:00Jedzenie na pocieszenie (1/8)
magazyn kulinarny
Szef kuchni Misha Sukias prezentuje przepis na tapsilog - klasyczne filipińskie śniadanie składające się z wołowiny, ryżu i jajka, kurczaka po mandaryńsku oraz domowego burgera na bułce z donata.
- 6:40Jedzenie na pocieszenie (2/8)
magazyn kulinarny
Prowadząca proponuje klasyczną serową zapiekankę z ziemniakami polanymi sosem z octu balsamicznego. Szykuje pieczonego kurczaka w sosie z dodatkiem smażonych bananów i klasyczny kubański tost.
- 7:15Jedzenie na pocieszenie (3/8)
magazyn kulinarny
Misha Sukias zdradza swoje przepisy na domowy makaron z sosem, znane na całym świecie taco tex mex oraz na smażonego homara z dodatkami.
- 7:50Człowiek, ogień i wyżerka (7/26)
magazyn kulinarny
Roger Mooking objeżdża USA w poszukiwaniu najbardziej innowacyjnych metod gotowania przy pomocy ognia.
- 8:25Człowiek, ogień i wyżerka (8/26)
magazyn kulinarny
Roger Mooking objeżdża USA w poszukiwaniu najbardziej innowacyjnych metod gotowania przy pomocy ognia.
- 8:55Człowiek, ogień i wyżerka (9/26)
magazyn kulinarny
Roger Mooking objeżdża USA w poszukiwaniu najbardziej innowacyjnych metod gotowania przy pomocy ognia.
- 9:30Sexy kuchnia Magdy Gessler (8/9)
magazyn kulinarny
Magda Gessler wie, że podstawą dobrze przyrządzonego żuru jest gęsty zakwas. Wywar prowadząca przygotuje z kaczki i drobiowych podrobów. Nie zabraknie tam oczywiście warzyw i przypraw.
- 10:05Sexy kuchnia Magdy Gessler (9)
magazyn kulinarny
Prowadząca przygotuje pierogi na bazie owoców morze i podrobów. W farszu znajdą się nerki cielęce z koprem i cebulą. Danie poda z zupą krewetkową. Drugą propozycją będą zapiekane ziemniaki.
- 10:40Sexy kuchnia Magdy Gessler (1/8)
magazyn kulinarny
Na stole zagości spaghetti a'la carbonara. Prowadząca wzbogaci je o wędzoną słoninę i szynkę prosciutto. Druga propozycja to kurczak faszerowany w hiszpańskiej tapenadzie.
- 11:15Sexy kuchnia Magdy Gessler (2/8)
magazyn kulinarny
Magda Gessler zaserwuje dorsza z vongole oraz z puree ziemniaczanym z porami i smażonymi karczochami. Według restauratorki dorsz musi znaleźć się w każdej kuchni.
- 11:50Sexy kuchnia Magdy Gessler (3/8)
magazyn kulinarny
Prowadząca robi knedle z morelami i marcepanem. Morele - jak się okazuje - to afrodyzjaki, podobnie jak goździki, z których zalewę przygotuje Magda. Doda do niej cynamon i aromat kwiatów pomarańczy.
- 12:25Akcja: Restauracja! (16)
reality show
Robert Irvine i jego ekipa pomagają restauracjom, którym grozi bankructwo. Każdy odcinek to wizyta w innym lokalu. Widzowie będą mieli okazję zobaczyć, jak przywraca tym miejscom utraconą świetność.
- 13:25Posiekani (3/18)
teleturniej kulinarny
Szefowie kuchni rywalizują przed trójką ekspertów. Zawodnicy muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy. Mają 20 minut na przygotowanie dania, a musi ono wyglądać wyjątkowo.
- 14:25Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (1/8)
magazyn poradnikowy
Tym razem prowadząca weźmie pod lupę tanie, a jednocześnie zdrowe produkty żywnościowe i doradzi, co jeść, by odpowiednio się odżywiać.
- 15:10Jazda bez przepisu (4/5)
magazyn kulinarny
Gwiazdy YouTube'a, The Try Guys, w każdym mieście odwiedzają dwie restauracje. Próbują ugotować popisowe dania bez przepisu. Autor najlepszej potrawy otrzyma szansę umieszczenia jej w menu lokalu.
- 16:10Wiem, co jem (15)
magazyn poradnikowy
Owoce lata lubiane i cenione przez Polaków. Katarzyna Bosacka doradzi, która odmiana jest najzdrowsza, a także postara się odpowiedzieć na pytanie, czy czereśnie w ogóle warto jeść.
- 16:45Wiem, co jem (1/10)
magazyn poradnikowy
Hasła reklamujące wody butelkowane często mijają się z prawdą. Katarzyna Bosacka poradzi widzom, jak odróżnić dobrej jakości wodę mineralną od zwykłej kranówki.
- 17:20Wiem, co jem (2/10)
magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka bierze pod lupę masło. Statystyczny Polak zjada go rocznie aż 5 kg. Kontrolerzy znaleźli w nim wodę, łój i najgorszy olej. Katarzyna zdradzi, jak rozpoznać najlepsze masło.
- 17:55Słodki biznes (21/28)
serial dokumentalny
Dalsze losy pracowników Carlo's City Hall Bake Shop. Buddy i jego ekipa specjalizują się w wypiekach przygotowywanych na szczególne okazje.
- 18:30Słodki biznes (22/28)
serial dokumentalny
Dalsze losy pracowników Carlo's City Hall Bake Shop. Buddy i jego ekipa specjalizują się w wypiekach przygotowywanych na szczególne okazje.
- 19:05Apetyt na miłość (7/8)
program rozrywkowy
Krzysiek ma powodzenie u kobiet, ale szuka poważnego związku. Być może uda mu się go stworzyć z kick bokserką Izą. Do wyboru ma jeszcze pochodzącą z Ukrainy Lolitę oraz blogerkę modową Dagnę.
- 20:05Kuchenne rewolucje (6/15)
program rozrywkowy
W Wałczu Andrzej otworzył restaurację Blue Moon. Wystrój wnętrza stworzył projektant, a właściciel zainwestował w najlepszych pracowników. Mimo tych starań w lokalu wciąż nie ma gości.
- 21:10Halloweenowe wojny (2/8)
reality show
Najlepsze drużyny artystów cukierniczych, rzeźbiarzy i specjalistów od dyni staje do rywalizacji, by stworzyć przerażające i zachwycające dzieła inspirowane horrorem.
- 22:15Kulinarny obóz przetrwania (8)
reality show
Szef kuchni Cliff Crooks organizuje trzydniowe szkolenie dla kucharzy. Podczas kursu pomaga im zrozumieć, jakie błędy popełnili, co należy poprawić i jakie działania wprowadzić, by osiągnąć sukces.
- 23:20Perfekcyjni gospodarze (40)
serial dokumentalny
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
- 0:20Posiekani (10/18)
teleturniej kulinarny
Szefowie kuchni rywalizują przed trójką ekspertów. Zawodnicy muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy. Mają 20 minut na przygotowanie dania, a musi ono wyglądać wyjątkowo.
- 1:20Akcja: Restauracja! (11/20)
reality show
Robert Irvine i jego zespół pomagają właścicielom restauracji ocalić ich lokale. Wykorzystując swoją pomysłowość i zaangażowanie, odmieniają podupadające firmy i dają im szansę na rozwój.
- 2:20Zasadzka na restaurację (1/13)
serial dokumentalny
Właściciele źle prosperujących lokali gastronomicznych zgłaszają się o pomoc do Williego Degela, doświadczonego restauratora.
- 3:20Pyszne miejscówki (8/13)
magazyn kulinarny
Zestawienie najlepszych lokali w Stanach Zjednoczonych, które zapewniają jedyne w swoim rodzaju doznania kulinarne. Pyszne jedzenie jest ważniejsze dla wielu turystów niż muzea, hotele i pamiątki.
- 4:20Dziecięce mistrzostwa wypieków (10)
teleturniej kulinarny
Gospodarze i sędziowie - Valerie Bertinelli i Duff Goldman - sprawdzają talent dwunastu młodych cukierników, rywalizujących o 25 000 dol., artykuł w magazynie 'Food Network' i tytuł Mistrza Wypieków.
- 5:20Słodki biznes (14/30)
serial dokumentalny
Buddy Valastro i jego ekipa cukierników wracają z nowymi pomysłami na słodkie wypieki. Znów muszą stawić czoło trudnym wyzwaniom. Zawsze mogą liczyć na wzajemne wsparcie.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI