![Food Network](http://media.teleman.pl/logos/m/177.png?v=1635947377)
Food NetworkProgram TV na Wtorek 16.07.2024
6:00
Z chlebem i oliwą (7/8)magazyn kulinarny
Enrica zdradza kulinarne sekrety łączące przepisy na chleb i dania, które się z nim komponują. Proponuje ośmiorniczki, krewetki, gulasz z owoców morza, rogaliki, chleb orkiszowy i inne smakołyki.
6:35
Z chlebem i oliwą (8)magazyn kulinarny
Enrica zdradza kulinarne sekrety łączące przepisy na chleb i dania, które się z nim komponują. Proponuje ośmiorniczki, krewetki, gulasz z owoców morza, rogaliki, chleb orkiszowy i inne smakołyki.
- 7:10Z chlebem i oliwą (1/6)
magazyn kulinarny
Prowadząca dzieli się swoimi przepisami na trzy wersje puszystej focaccii z aromatycznymi dodatkami oraz na lody czekoladowe z karmelowymi wafelkami.
7:45
Symon gotuje w ogrodzie (10/14)magazyn kulinarny
Michael Symon rozpala w ogrodzie grill, aby zachęcić do gotowania kolacji na świeżym powietrzu. Dzieli się wskazówkami i sztuczkami dotyczącymi przygotowywania potraw w takiej formie.
8:20
Symon gotuje w ogrodzie (11/14)magazyn kulinarny
Michael Symon rozpala w ogrodzie grill, aby zachęcić do gotowania kolacji na świeżym powietrzu. Dzieli się wskazówkami i sztuczkami dotyczącymi przygotowywania potraw w takiej formie.
8:55
Symon gotuje w ogrodzie (12/14)magazyn kulinarny
Michael Symon rozpala w ogrodzie grill, aby zachęcić do gotowania kolacji na świeżym powietrzu. Dzieli się wskazówkami i sztuczkami dotyczącymi przygotowywania potraw w takiej formie.
9:30
Patenciary (7/8)magazyn kulinarny
Prowadząca Daria Ładocha i jej córki przyrządzają pożywne, pyszne i łatwe do wykonania obiady. Wśród nich znajdą się kopytka w trzech kolorach i spaghetti z warzywami i rzodkiewkowym pesto.
10:05
Patenciary (8)magazyn kulinarny
Daria Ładocha z córkami zaprezentuje przepisy na kolorowe potrawy. Prowadząca przyrządzi warzywne danie francuskie - ratatouille i chrupiące placki z marchewki z nadzieniem z awokado i innych warzyw.
- 10:40Patenciary (1/8)
magazyn kulinarny
Daria Ładocha oraz jej córki pieką włoskie herbatniki z przygotowanej przez siebie mąki migdałowej. Dziewczynki zaprezentują też... słodkie straszydła z jabłek i masła orzechowego.
11:15
Patenciary (5/8)magazyn kulinarny
Prowadząca szykuje tęczowe szaszłyki z łososia, polędwicę w cieście i dania kuchni meksykańskiej. Z kolei dziewczynki robią obiad wyglądający jak lody, wykorzystując makaron serowy oraz wafelki.
11:50
Patenciary (6/8)magazyn kulinarny
Według dietetyków śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Daria Ładocha zaproponuje widzom pizzę jajeczną z serem i serowe ptysie z warzywami. Dla miłośników słodkich poranków przygotowała pankejki.
12:25
Akcja: Restauracja! (3/20)reality show
Robert Irvine i jego zespół pomagają właścicielom restauracji ocalić ich lokale. Wykorzystując swoją pomysłowość i zaangażowanie, odmieniają podupadające firmy i dają im szansę na rozwój.
13:25
Posiekani (13)teleturniej kulinarny
W każdym odcinku biorą udział czterej początkujący kucharze. Otrzymują tajemnicze kosze z produktami, które muszą zamienić w niezwykły posiłek. Zwycięzca otrzyma 10 tysięcy dolarów.
14:25
Dieta czy cud? (4/10)magazyn poradnikowy
Kinga Zawodnik zmierzy się z kolejnym specyfikiem odchudzającym, jaki pojawia się w internecie, a więc z kapsułkami z larwami tasiemca. Prowadząca spróbuje również diety pudełkowej.
15:10
Wakacyjny turniej wypieków (5/8)teleturniej kulinarny
Jesse Palmer zaprasza dziesięciu najlepszych piekarzy, którzy chcą wykazać się swoimi umiejętnościami kulinarnymi, wykorzystując świeże składniki, atmosferę beztroski i wakacyjny klimat.
16:10
Kuchnia dla odważnych (7/8)magazyn kulinarny
Walenty odwiedza swojego kolegę z Kielc, Marcina, z którym gotuje kolejne zaskakujące dania. Na ruszcie ze znalezionej na złomowisku beczki razem przyrządzają kanapkę z przeponą wołową i ostrym sosem.
16:45
Kuchnia dla odważnych (8)magazyn kulinarny
W Bystrzycach Walenty odwiedza hodowlę owiec. Przyrządza dwa różne dania śniadaniowe: jajecznicę z mózgiem oraz jądra baranie z cebulą. Następnie gotuje kwaśną zupę z płucek i serca jagnięcia.
17:20
Kuchnia dla odważnych (1/8)magazyn kulinarny
Walenty umawia się z przyjaciółmi na zajęcia fitnessu. Przygotowuje przekąski. Sprytnie ukrywa larwy w batonach energetycznych, koktajlu i czipsach. Następnie zaprasza gości na pożywną zupę fasolową.
17:55
Pichcić z Zoe (7/11)magazyn kulinarny
Zoë François udowodnia, że przygotowanie deseru idealnego wcale nie musi być trudne. Prowadząca odwiedza zdolnych kucharzy, a także ciekawe miejsca, które stają się inspiracją dla fantastycznych dań.
18:30
Pichcić z Zoe (8/11)magazyn kulinarny
Zoë François udowodnia, że przygotowanie deseru idealnego wcale nie musi być trudne. Prowadząca odwiedza zdolnych kucharzy, a także ciekawe miejsca, które stają się inspiracją dla fantastycznych dań.
19:05
Apetyt na miłość (4/10)program rozrywkowy
Ela jest inżynierem budowlanym, a po pracy szaleje na treningach zumby. O jej względy zawalczą: były dziennikarz Wojciech, Piotr, który lubi uciekać na pełną kwiatów działkę, oraz towarzyski Darek.
20:10
Kuchenne rewolucje (12/13)program rozrywkowy
Angelika prowadzi restaurację China Food z kuchnią orientalną. Zwolniła kucharza. Sama zaczęła gotować, stosując glutaminian sodu i sztuczne barwniki. Obecnie restauracji grozi bankructwo.
21:10
Najlepszy smak w mieście (8)serial dokumentalny
Guy Fieri powierza Noah Cappe zabranie dwóch szefów kuchni do miast, w których jeszcze nie był. Każdy z nich pokazuje swoje ulubione danie z popularnych lokalnych restauracji panelowi ekspertów.
22:10
Barbecue na wypasie (11/13)magazyn kulinarny
Program poświęcony grillowaniu z dużą dawką smaku i humoru. Prowadzący El Laucha wraz z przyjaciółmi przygotowuje przepisy, w których istotną rolę odgrywa technika gotowania, rodzaj mięsa oraz sos.
22:45
Barbecue na wypasie (12/13)magazyn kulinarny
Program poświęcony grillowaniu z dużą dawką smaku i humoru. Prowadzący El Laucha wraz z przyjaciółmi przygotowuje przepisy, w których istotną rolę odgrywa technika gotowania, rodzaj mięsa oraz sos.
23:15
Gdzie zjeść we Włoszech (4/12)serial dokumentalny
Simone Rugiati odwiedza Mediolan, Neapol, Rimini oraz inne włoskie miasta, gdzie spotka się z trzema mieszkańcami, którzy pokazują mu swoją ulubioną restaurację. Wspólnie wybierają jedno danie.
0:20
Posiekani na słodko (12/13)reality show
Scott Conant rzuca wyzwanie czterem odważnym cukiernikom. Wykorzystując zaskakujące składniki i pracując pod presją czasu, kucharze muszą wykazać się umiejętnościami, koncentracją i wyobraźnią.
- 1:20Akcja: Restauracja! (1/13)
reality show
Robert Irvine przyjeżdża do Ridgeland w stanie Mississippi, aby pomóc małżeństwu prowadzącemu Rossini Cucina Italiana. W restauracji panuje brud, a właściciele zdają się być zrezygnowani.
2:20
Zasadzka w supermarkecie (12/13)magazyn kulinarny
Rywalizujący kucharze poznają temat przewodni rundy. Muszą oceniać klientów, gdy ci wychodzą ze sklepu, i próbować odkupić od nich torby z zakupami. Gospodynią konkursu jest Alex Guarnaschelli.
3:20
Pyszne miejscówki (12/13)magazyn kulinarny
Zestawienie najlepszych lokali w Stanach Zjednoczonych, które zapewniają jedyne w swoim rodzaju doznania kulinarne. Pyszne jedzenie jest ważniejsze dla wielu turystów niż muzea, hotele i pamiątki.
- 4:20Dziecięce mistrzostwa wypieków (2/10)
teleturniej kulinarny
W kolejnym wyzwaniu piekarze muszą stworzyć tort będący ich wizją ogrodu. Do jego udekorowania mogą użyć prawdziwych owoców, ziół i innych naturalnych składników - bez brokatu, posypki i lukru.
5:20
Słodki biznes (12/28)serial dokumentalny
Dalsze losy pracowników Carlo's City Hall Bake Shop. Buddy i jego ekipa specjalizują się w wypiekach przygotowywanych na szczególne okazje.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI