Wszystkiego słodkiego: Nowoczesna klasyka (6/8)

magazyn kulinarny Polska   b.o.
W skrócie:Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler przygotowują tradycyjne desery, wprowadzając w ich receptury innowacyjne zmiany. W menu znajda się wuzetka, szarlotka, ciasto z galaretką i krem sułtański.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
poniedziałek, 9 grudnia
za 4 dni
17:20 Food Network
wtorek, 17 grudnia
za 12 dni
10:40 Food Network

Opis

Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler prezentują różnego rodzaju desery. Bywa, że są to proste przekąski, ale nierzadko pokazują także prawdziwe cukiernicze dzieła sztuki. W każdym odcinku pojawiają się nowe przepis, które łączy wykorzystywanie najwyższej jakości produktów i znakomity smak.

Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler przygotowują tradycyjne desery, wprowadzając w ich receptury innowacyjne zmiany. Spod ich ręki wyjdą więc: słynna wuzetka, a także szarlotka, ciasto z galaretką i krem sułtański. Na koniec powstanie słodki blok, symbol minionej epoki, którego smak i wygląd może zaskoczyć, jeśli deser zostanie doprawiony odrobiną cukierniczej fantazji.

Zobacz także