Wszystkie smaki fermentacji: Sztuka powolności (5)

(Flavors of Fermentation)

serial dokumentalny Korea Południowa 2020   od 16 lat
Reżyseria:Yoonsang Kim
W skrócie:Fermentacja umożliwia długie przechowywanie pokarmów. Pomaga uzyskać wyrazisty smak. To jedna z najstarszych metod konserwowania żywności, popularna zwłaszcza wśród mieszkańców strefy polarnej i Azji.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
piątek, 3 stycznia
za 14 dni
1:15 PLANETE+

Opis

Interesująca seria poświęcona jednej z najstarszych metod konserwowania żywności, popularnej zwłaszcza wśród mieszkańców strefy polarnej i Azji. Fermentacja umożliwia długie przechowywanie pokarmów, a także uzyskanie wyrazistego smaku potraw. Na Grenlandii przyrządza się na przykład mewy kiszone w skórze foki; w Korei, Japonii i w Chinach - sfermentowane ryby i soję, a na Islandii - mięso rekina.

Twórcy (pokaż wszystkich)