Wszystkie smaki fermentacji: Dar morza i soli (4)
(Flavors of Fermentation)
serial dokumentalny Korea Południowa 2020
Reżyseria: | Yoonsang Kim |
---|---|
W skrócie: | Fermentacja umożliwia długie przechowywanie pokarmów. Pomaga uzyskać wyrazisty smak. To jedna z najstarszych metod konserwowania żywności, popularna zwłaszcza wśród mieszkańców strefy polarnej i Azji. |
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Interesująca seria poświęcona jednej z najstarszych metod konserwowania żywności, popularnej zwłaszcza wśród mieszkańców strefy polarnej i Azji. Fermentacja umożliwia długie przechowywanie pokarmów, a także uzyskanie wyrazistego smaku potraw. Na Grenlandii przyrządza się na przykład mewy kiszone w skórze foki; w Korei, Japonii i w Chinach - sfermentowane ryby i soję, a na Islandii - mięso rekina.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Yoonsang Kim reżyseria