Wszystkie smaki fermentacji 2 (3)

(Flavors of Fermentation)

serial dokumentalny Korea Południowa 2021   od 16 lat
Reżyseria:Yoonsang Kim
W skrócie:Kontynuacja fascynującej koreańskiej serii poświęconej procesowi fermentacji pokarmów. Przerobiona w ten sposób żywność w wielu zakątkach świata stanowi bardzo ważny element jadłospisu.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
sobota, 4 stycznia
za 14 dni
2:10 PLANETE+

Opis

Kontynuacja fascynującej koreańskiej serii poświęconej procesowi fermentacji pokarmów i tradycjach z tym związanych. Przerobiona w ten sposób żywność w wielu zakątkach świata stanowi ważny element jadłospisu. Specjały takie jak japońska pasta miso czy koreańskie warzywa kimchi zyskały dużą popularność. Inne, jak przetwory z mleka jaka czy potrawy ze sfermentowanych ryb lub owoców morza, są spożywane lokalnie. Autorzy serii podglądają, jak się je przyrządza. Niektóre widoki przeznaczone są wyłącznie dla widzów o mocnych nerwach.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także