Wszystkie smaki fermentacji 2 (3)
(Flavors of Fermentation)
serial dokumentalny Korea Południowa 2021
Reżyseria: | Yoonsang Kim |
---|---|
W skrócie: | Kontynuacja fascynującej koreańskiej serii poświęconej procesowi fermentacji pokarmów. Przerobiona w ten sposób żywność w wielu zakątkach świata stanowi bardzo ważny element jadłospisu. |
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 13 lutego za 13 dni |
3:15 | PLANETE+ |
Opis
Kontynuacja fascynującej koreańskiej serii poświęconej procesowi fermentacji pokarmów i tradycjach z tym związanych. Przerobiona w ten sposób żywność w wielu zakątkach świata stanowi ważny element jadłospisu. Specjały takie jak japońska pasta miso czy koreańskie warzywa kimchi zyskały dużą popularność. Inne, jak przetwory z mleka jaka czy potrawy ze sfermentowanych ryb lub owoców morza, są spożywane lokalnie. Autorzy serii podglądają, jak się je przyrządza. Niektóre widoki przeznaczone są wyłącznie dla widzów o mocnych nerwach.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Yoonsang Kim reżyseria
Zobacz także
- Wszystkie smaki fermentacji 2 (1) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 12 na 13 lutego 2:00
- Wszystkie smaki fermentacji 2 (2) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 12 na 13 lutego 2:40