Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (7/13)

Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (7/13)

magazyn poradnikowy Polska 2013   b.o.
W skrócie:Ziemniaki z Maroka, pomidory z Kostaryki, a cebula z Egiptu. Do Polski trafia coraz więcej importowanej żywności. Sprawdźcie z Katarzyną Bosacką, czy wiecie, skąd i co kupujecie...

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
środa, 27 listopada
za 13 dni
14:25 Food Network (z napisami)

Opis

Katarzyna Bosacka tym razem policzy oka w rosole, doradzi, jak nie schrzanić białej kiełbasy i zapewni widzom szczyptę egzotyki. Odpowie też na pytania od zawsze nurtujące Polaków. Czy kasza jest dobra jak matka nasza, a soja to na pewno przyjaciółka twoja? Jak wybrać w sklepie niezłe ziółka? Co będzie zdrowsze, kefir czy maślanka? Dlaczego większość polędwic jest produkowanych ze schabu? Katarzynie Bosackiej nigdy nie zabraknie spożywczych inspiracji.A co z innymi produktami? Prowadząca sprawdzi, jak nie połamać sobie zębów na paście oraz jak nie naciąć się na noże kuchenne. I jak dopasować jeansy idealnie do figury i portfela. Drżyjcie nieuczciwi sprzedawcy i producenci, jednoczcie się konsumenci!

Ziemniaki z Maroka, pomidory z Kostaryki, czosnek z Chin, a cebula z Egipt Do Polski trafia coraz więcej importowanej żywności. Tymczasem ekolodzy twierdzą, że dystans, który maksymalnie powinna pokonywać żywność to 100km. Czy ktoś bada przydatność tych produktów? Czy to prawda, że banany dojrzewają w gazie? Jak podróż wpływa na zawartość witamin i cenę? Sprawdźcie z Katarzyną Bosacką, czy tak naprawdę wiecie, skąd kupujecie... A w "Wiem, co kupuję" wszystko o higienie intymnej. Aż 75 proc. kobiet przynajmniej raz w życiu dotyka infekcja okolic intymnych. Czy szkodzą im perfumowane podpaski i pachnące mydła? Jak wybrać bezpieczny płyn? Z czego wykonane są tampony i podpaski i jak to się dzieje, że te cienkie są chłonne jak papier?

Zobacz także