Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (12/13)

Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (12/13)

magazyn poradnikowy Polska 2013   b.o.
W skrócie:Dziś Kasia Bosacka zagląda do puszek i ujawnia, które konserwy i dlaczego wypadły najgorzej w kontroli Inspekcji Handlowej. Następnie mówi o specyfikach do kąpieli słonecznych.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
środa, 4 grudnia
za 13 dni
14:25 Food Network (z napisami)

Opis

Katarzyna Bosacka tym razem policzy oka w rosole, doradzi, jak nie schrzanić białej kiełbasy i zapewni widzom szczyptę egzotyki. Odpowie też na pytania od zawsze nurtujące Polaków. Czy kasza jest dobra jak matka nasza, a soja to na pewno przyjaciółka twoja? Jak wybrać w sklepie niezłe ziółka? Co będzie zdrowsze, kefir czy maślanka? Dlaczego większość polędwic jest produkowanych ze schabu? Katarzynie Bosackiej nigdy nie zabraknie spożywczych inspiracji.A co z innymi produktami? Prowadząca sprawdzi, jak nie połamać sobie zębów na paście oraz jak nie naciąć się na noże kuchenne. I jak dopasować jeansy idealnie do figury i portfela. Drżyjcie nieuczciwi sprzedawcy i producenci, jednoczcie się konsumenci!

Na rynku są dostępne różnorodne produkty w puszkach. Na półkach sklepowych bywają m.in. konserwa tyrolska, wojskowa, turystyczna, mięsna, a także puszki z fasolką lub z owocami. Katarzyna Bosacka zdradzi, które konserwy i dlaczego wypadły najgorzej w kontroli Inspekcji Handlowej. Natomiast w cyklu "Wiem, co kupuję" prowadząca przefiltruje kremy z filtrem. W ciągu ostatnich dekad liczba zachorowań na raka wzrosła o ok. 15%, ale połowa Polaków nadal nie używa odpowiednich kremów do opalania. Widzowie dowiedzą się również, jak wybrać idealne okulary przeciwsłoneczne.

Zobacz także