Wiem, co jem (8/16)
magazyn poradnikowy Polska 2014
W skrócie: | Jajko to jeden z najbardziej wartościowych produktów. Katarzyna zdradzi, które są lepsze: fermowe czy wiejskie, z ciemną czy z jasną skorupką, od zwykłej kury, zielononóżki, a może od przepiórki... |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 20 marca za 10 dni |
17:25 | Food Network (z napisami) |
Opis
Katarzyna Bosacka po raz kolejny przygląda się produktom, które znajdują się na sklepowych półkach. Dla prowadzącej sklep spożywczy stał się niemal drugim domem. Kasia krąży między regałami z żywnością, sprawdzając skład produktów, ich wartości odżywcze, a także smak i jakość.
Jajko to jeden z najbardziej wartościowych produktów - bogate w witaminy i składniki mineralne. Katarzyna Bosacka zdradzi, które są lepsze: fermowe czy wiejskie, z ciemną czy z jasną skorupką, od zwykłej kury, zielononóżki, a może od przepiórki... Podpowie, które mają najmniej cholesterolu i jak poznać jajko ekologiczne. Widzowie dowiedzą się również, czy produkty jajeczne, np. proszek, jajecznica w kartonie lub jajka mrożone, mają coś wspólnego z prawdziwym jajkiem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Katarzyna Bosacka gospodarz
Zobacz także
- Wiem, co jem (5/15) - magazyn poradnikowy - wtorek, 11 marca 9:25
- Wiem, co jem (6/15) - magazyn poradnikowy - wtorek, 11 marca 10:00
- Wiem, co jem (7/15) - magazyn poradnikowy - wtorek, 11 marca 10:30
- Wiem, co jem (8/15) - magazyn poradnikowy - wtorek, 11 marca 11:40
- Wiem, co jem (3/10) - magazyn poradnikowy - środa, 12 marca 9:25
- Wiem, co jem (4/10) - magazyn poradnikowy - środa, 12 marca 9:55
- Wiem, co jem (5/10) - magazyn poradnikowy - środa, 12 marca 10:30
- Wiem, co jem (6/10) - magazyn poradnikowy - środa, 12 marca 11:00
- Wiem, co jem (7/10) - magazyn poradnikowy - środa, 12 marca 11:35
- Wiem, co jem (3/16) - magazyn poradnikowy - czwartek, 13 marca 16:15