Wiem, co jem (7/16)
W skrócie: | Bakalie stają się symbolem zdrowego trybu życia. Tymczasem Inspekcja Handlowa znalazła w tych produktach m.in. kokony owadów i pleśń. Katarzyna Bosacka demaskuje nieuczciwe sztuczki producentów. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 20 marca za 10 dni |
16:50 | Food Network (z napisami) |
Opis
Katarzyna Bosacka po raz kolejny przygląda się produktom, które znajdują się na sklepowych półkach. Dla prowadzącej sklep spożywczy stał się niemal drugim domem. Kasia krąży między regałami z żywnością, sprawdzając skład produktów, ich wartości odżywcze, a także smak i jakość.
Statystyczny Polak zjada rocznie prawie 2 kilogramy bakalii. Stają się one symbolem zdrowego życia. Tymczasem Inspekcja Handlowa znalazła w tych produktach: kokony owadów, spleśniałe owoce, czy zjełczałe orzechy. Katarzyna Bosacka wyjaśni, jakich sztuczek używają producenci, żeby ukryć przed konsumentami konserwant - dwutlenek siarki. Widzowie dowiedzą się, co w bakaliach robią pochodne ropy naftowej, których używa się do produkcji smarów silnikowych. Nieustraszona prowadząca podpowie, które orzechy są najzdrowsze, znajdzie bakalie na poprawę humoru i sprawdzi, czemu suszone morelki zawdzięczają pomarańczowy kolor.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Katarzyna Bosacka gospodarz
Zobacz także
- Wiem, co jem (5/15) - magazyn poradnikowy - wtorek, 11 marca 9:25
- Wiem, co jem (6/15) - magazyn poradnikowy - wtorek, 11 marca 10:00
- Wiem, co jem (7/15) - magazyn poradnikowy - wtorek, 11 marca 10:30
- Wiem, co jem (8/15) - magazyn poradnikowy - wtorek, 11 marca 11:40
- Wiem, co jem (3/10) - magazyn poradnikowy - środa, 12 marca 9:25
- Wiem, co jem (4/10) - magazyn poradnikowy - środa, 12 marca 9:55
- Wiem, co jem (5/10) - magazyn poradnikowy - środa, 12 marca 10:30
- Wiem, co jem (6/10) - magazyn poradnikowy - środa, 12 marca 11:00
- Wiem, co jem (7/10) - magazyn poradnikowy - środa, 12 marca 11:35
- Wiem, co jem (3/16) - magazyn poradnikowy - czwartek, 13 marca 16:15