Wiem, co jem (6/16)

Wiem, co jem (6/16)

magazyn poradnikowy Polska 2014   b.o.
W skrócie:Katarzyna Bosacka weźmie pod lupę pasztet. Przed wejściem Polski do UE producentów obowiązywały normy, które określały skład, smak, konsystencję i kolor. Dziś w pasztecie można znaleźć wszystko.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Katarzyna Bosacka po raz kolejny przygląda się produktom, które znajdują się na sklepowych półkach. Dla prowadzącej sklep spożywczy stał się niemal drugim domem. Kasia krąży między regałami z żywnością, sprawdzając skład produktów, ich wartości odżywcze, a także smak i jakość.

Prowadząca weźmie pod lupę pasztet. Przed wejściem Polski do Unii Europejskiej producentów obowiązywały normy, które określały nie tylko skład, smak, konsystencję i kolor, a nawet zawartość w nim tłuszczu i soli. Dziś mogą wrzucić prawie wszystko. Katarzyna Bosacka zbada, po co producenci dodają do pasztetów tajemniczych homogenatów i z lupą poszuka w pasztetach... mięsa. Widzowie zobaczą, jak firmy mamią atrakcyjnymi opakowaniami i sugestywnymi hasłami.

Zobacz także