Wiem, co jem (5/16)
magazyn poradnikowy Polska 2010
W skrócie: | Prawdziwą czekoladę robi się z ziarna kakaowego z dodatkiem cukru, a skład większości zawiera wiele więcej składników. Prowadząca zastanawia się, jak wybrać naprawdę dobrą czekoladę. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Katarzyna Bosacka przegląda półki z żywnością zarówno w mniejszych sklepach, jak i w supermarketach. Prowadząca podpowiada, jak wybrać zdrowe produkty w dobrej cenie. Bezlitośnie obnaża chwyty speców od marketingu i uczy nas, jak możemy ich uniknąć.
Dla wielu osób życie bez czekolady nie miałoby sensu. Prawdziwą czekoladę robi się z ziarna kakaowego z niewielkim dodatkiem cukru, a skład większości tabliczek tego przysmaku oferowanego w sklepach zawiera wiele więcej składników. Prowadząca zastanawia się, jak wybrać naprawdę dobrą czekoladę i jak odróżnić wartościowy produkt od czegoś, co przypomina go tylko z nazwy. Dowiemy się także, jaki jest status białej czekolady i czy ten uwielbiany przez wielu ludzi smakołyk jest zdrowy.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Katarzyna Bosacka gospodarz
Zobacz także
- Wiem, co jem (2/15) - magazyn poradnikowy - noc śr./czw., 25 na 26 grudnia 4:30
- Wiem, co jem (1/16) - magazyn poradnikowy - noc śr./czw., 25 na 26 grudnia 4:50
- Wiem, co jem (3/15) - magazyn poradnikowy - noc czw./pt., 26 na 27 grudnia 4:35
- Wiem, co jem (4/15) - magazyn poradnikowy - noc sob./niedz., 28 na 29 grudnia 4:40