Wiem, co jem (15/16)
W skrócie: | Polska jest jednym z najważniejszych przetwórców ryb w UE, jednak statystyczny Polak zjada ich jedynie 12 kg rocznie. Niestety, w rodzimych sklepach łatwo natknąć się na złej jakości produkty. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Katarzyna Bosacka po raz kolejny przygląda się produktom, które znajdują się na sklepowych półkach. Dla prowadzącej sklep spożywczy stał się niemal drugim domem. Kasia krąży między regałami z żywnością, sprawdzając skład produktów, ich wartości odżywcze, a także smak i jakość.
Polska jest jednym z najważniejszych przetwórców ryb w Unii Europejskiej, jednak statystyczny mieszkaniec naszego kraju zjada ich jedynie 12 kg rocznie, podczas gdy przeciętny Portugalczyk pochłania aż 57 kg rybiego mięsa. Niestety, w rodzimych sklepach łatwo natknąć się na złej jakości produkty, niektóre firmy potrafią sprzedać mięso przeterminowane nawet o 5 lat lub konserwy z oszukanym wsadem. Kasia Bosacka przekona się, co znalazł w łososiach zespół norweskich ekspertów. Odpowie też na pytanie, jak rozpoznać nieświeżą rybę, czy dzieci i kobiety w ciąży powinny jeść rybie mięso oraz czy panga i tilapia nadają się do spożycia.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Katarzyna Bosacka gospodarz
Zobacz także
- Wiem, co jem (2/15) - magazyn poradnikowy - noc śr./czw., 25 na 26 grudnia 4:30
- Wiem, co jem (1/16) - magazyn poradnikowy - noc śr./czw., 25 na 26 grudnia 4:50
- Wiem, co jem (3/15) - magazyn poradnikowy - noc czw./pt., 26 na 27 grudnia 4:35
- Wiem, co jem (4/15) - magazyn poradnikowy - noc sob./niedz., 28 na 29 grudnia 4:40