Wiem, co jem (10/16)
W skrócie: | Polacy zjadają aż 106 mln litrów zimnych sosów rocznie, tj. prawie 3 litry na osobę, najwięcej oczywiście w sezonie grillowym. Okazuje się, że sklepowy majonez jest bez jajek, a ketchup bez pomidorów. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Katarzyna Bosacka po raz kolejny przygląda się produktom, które znajdują się na sklepowych półkach. Dla prowadzącej sklep spożywczy stał się niemal drugim domem. Kasia krąży między regałami z żywnością, sprawdzając skład produktów, ich wartości odżywcze, a także smak i jakość.
Polacy zjadają aż 106 mln litrów zimnych sosów rocznie, tj. prawie 3 litry na osobę, najwięcej oczywiście w sezonie grillowym. Tymczasem okazuje się, że sklepowy majonez jest bez jajek, a ketchup bez pomidorów. Prowadząca zdradzi, czym producenci wypełniają słoiczki ulubionych dodatków. Podpowie, który ketchup jest najlepszy. Chrzan we Francji, Szwajcarii i Holandii jest zarejestrowany jako lek. Widzowie dowiedzą się, czy chrzan produkowany przez polskich producentów jest rzeczywiście zdrowy.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Katarzyna Bosacka gospodarz
Zobacz także
- Wiem, co jem (4/15) - magazyn poradnikowy - sobota, 26 kwietnia 19:35 i 1 późniejsza emisja
- Wiem, co jem (8/10) - magazyn poradnikowy - wtorek, 29 kwietnia 9:25
- Wiem, co jem (9/10) - magazyn poradnikowy - wtorek, 29 kwietnia 10:00
- Wiem, co jem (10) - magazyn poradnikowy - wtorek, 29 kwietnia 10:30
- Wiem, co jem (5/15) - magazyn poradnikowy - sobota, 3 maja 19:45
- Wiem, co jem (6/15) - magazyn poradnikowy - niedziela, 4 maja 19:30
- Świat według Kiepskich: Wiem, co jem (438) - serial komediowy - wtorek, 6 maja 12:00