Wiejskie włoskie gotowanie (8/10)

Wiejskie włoskie gotowanie (8/10)

(Uno Chef In Fattoria)

magazyn kulinarny Włochy   b.o.
W skrócie:Roberto Valbuzzi przyrządza pieczeń mięsną w cieście z sosem warzywnym oraz lekką sałatkę z arbuza z kozim serem i bazylią, idealną na gorący letni dzień. Kolejna jego propozycja to gnocchi dyniowe.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
wtorek, 5 listopada
za 6 dni
6:35 Food Network

Opis

Szef kuchni Roberto Valbuzzi zabiera widzów na wieś, w rodzinne strony, by wraz z najbliższymi pokazać produkty typowe dla regionu, w którym się urodził. Wśród specjałów znajdują się warzywa, sery, ręcznie robione makarony czy wino z lokalnych winnic. Prowadzący pokazuje, jak wygląda jego życie dzielone między restaurację a wieś oraz proponuje przepisy na pyszne i proste dania kuchni włoskiej.

Szef kuchni Roberto Valbuzzi przyrządza pieczeń mięsną w cieście z sosem warzywnym oraz lekką sałatkę z arbuza z kozim serem i bazylią, idealną na gorący letni dzień. Kolejna jego propozycja to gnocchi dyniowe w delikatnym serowym sosie z polędwicą wieprzową.