W kotle historii: Pierwsze wydanie "Pana Tadeusza". Kuchnia i epopeja
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | Łukasz Modelski przybliża kulinarne ciekawostki z dawnych lat. Każdy odcinek poświęcony jest innej dacie. Historyk sztuki i kultury średniowiecza przedstawi przepisy m.in. mistrzów kuchni w Wersalu. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 6 grudnia za 13 dni |
8:45 | TVP Historia 2 |
Opis
Wraz z Łukaszem Modelskim widzowie przeniosą się w przeszłość, by poznać kulinarne smaki dawnych lat. Każdy odcinek poświęcony jest innej ważnej historycznie dacie. Prowadzący, historyk sztuki i kultury średniowiecza, przedstawi ciekawe przepisy, po które sięgał m.in. kucharz króla Stanisława Augusta Poniatowskiego czy mistrzowie w Wersalu. Nie zabraknie też receptur z kuchni polowych z czasów bitwy warszawskiej.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Łukasz Modelski gospodarz
Zobacz także
- W kotle historii: Grunwald. Kuchnia polska i... angielska - magazyn kulinarny - poniedziałek, 2 grudnia 16:25
- W kotle historii: Odsiecz Wiedeńska. Historia i kulinaria - magazyn kulinarny - wtorek, 3 grudnia 8:45
- W kotle historii: 25 grudnia 1025. Koronacja Mieszka II. Kuchnia cesarsko-królewska - magazyn kulinarny - środa, 4 grudnia 8:40
- W kotle historii: Konstytucja 3 maja. Kucharz ostatniego króla - magazyn kulinarny - czwartek, 5 grudnia 9:00