Sztuka mięsa (7/8)
W skrócie: | Tomasz Jakubiak stawia na kuchnię inspirowaną Kaszubami. Zajrzy do Celbowa pod Puckiem, gdzie Marek prowadzi karczmę Nordowi Mol. Szefem kuchni jest tu Sławek, który zaproponuje gęś w cydrze. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 28 listopada za 7 dni |
9:30 | Food Network |
Opis
Autorski program kulinarny, w którym Tomek Jakubiak pokaże, jak z pomysłem przyrządzić i serwować wołowinę, wieprzowinę czy drób. W trzecim sezonie prowadzący po raz kolejny zdradzi tajemnice smacznych potraw mięsnych - wyjaśni, jak je gotować, by były wyraziste w smaku. Podzieli się przepisami na takie dania, jak: smażony schab z sosem z francuskiej musztardy doprawionej jabłkami, duszona cielęcina w białym winie czy grillowane kotlety cielęce z plackami i agrestową konfiturą. Złoży wizytę lokalnym hodowcom i odwiedzi najciekawsze lokale gastronomiczne, które specjalizują się w mięsie z grilla, pieca lub rożna. Wraz z szefami kuchni da kilka cennych rad i zainspiruje do eksperymentów we własnej kuchni. W tej serii programu Tomasz Jakubiak wybierze się m.in. do Poznania, gdzie serwują pyszne wieprzowe żeberka, do Katowic po informacje na temat współczesnej kuchni śląskiej i do Ojcowa, by spróbować smakowitego pstrąga.
Tomasz Jakubiak tym razem postawi na kuchnię inspirowaną Kaszubami. Zajrzy do Celbowa pod Puckiem, gdzie Marek prowadzi karczmę Nordowi Mol. Szefem kuchni jest tu Sławek, który zaproponuje gęś w cydrze. Następnie prowadzący przyszykuje domowe knedle z mięsem oraz gołąbki w grzybowym sosie.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Tomasz Jakubiak gospodarz
Zobacz także
- Sztuka mięsa (2/8) - magazyn kulinarny - dziś, 21 listopada 9:30
- Sztuka mięsa (3/8) - magazyn kulinarny - dziś, 21 listopada 10:05
- Sztuka mięsa (4/8) - magazyn kulinarny - dziś, 21 listopada 10:40
- Sztuka mięsa (5/8) - magazyn kulinarny - dziś, 21 listopada 11:15
- Sztuka mięsa (6/8) - magazyn kulinarny - dziś, 21 listopada 11:50
- Sztuka mięsa (8) - magazyn kulinarny - czwartek, 28 listopada 10:05
- Sztuka mięsa (1/12) - magazyn kulinarny - czwartek, 28 listopada 10:40
- Sztuka mięsa (2/12) - magazyn kulinarny - czwartek, 28 listopada 11:15
- Sztuka mięsa (3/12) - magazyn kulinarny - czwartek, 28 listopada 11:50