Sztuka mięsa (1/12)

Sztuka mięsa (1/12)

magazyn kulinarny Polska 2018   b.o.
W skrócie:Tomasz Jakubiak przygotowuje stek zarumieniony na zewnątrz i lekko różowy w środku. Kruche bitki poda z roszponką i marynowanymi burakami. Zaserwuje także wypełnioną mięsem pitę.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Tomasz Jakubiak prezentuje widzom różne sposoby na przyrządzanie mięsa, które od wieków jest specjalnością polskiej kuchni. W każdym odcinku gotuje dwa autorskie dania oraz przedstawia któryś z rodzajów mięsa: wołowinę, wieprzowinę, drób, dziczyznę czy ryby. Odwiedza także lokalnych hodowców i przedsiębiorców, którzy z pasją opowiadają, w czym tkwi sekret ich produktów.

Tomek Jakubiak przygotowuje pyszny stek zarumieniony na zewnątrz i delikatnie różowy w środku. Kruche bitki poda zaś z roszponką i marynowanymi burakami. Zaserwuje także wypełnioną dobrze przyprawionym mięsem pitę.