Szokujące potrawy (3/6)
W skrócie: | Jarosław Nowak dociera do Wietnamu. Na początek próbuje suszonych larw pszczelich, potrawki z żuka i czarnych kurczaków, które są podawane w puszcze po napoju. Następnie sięga po curry z żabich udek. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Każdy kraj ma własne tradycyjne potrawy. Wśród nietypowych dań znajdują się m.in. pieczone nietoperze, sos przygotowany ze skisłych ryb czy larwy pszczół w miodzie. Ludzie zamieszkujący prezentowane w kolejnych odcinkach miejsca spożywają je na co dzień, ale turystów nie są to oczywiste przysmaki. Jarosław Nowak, antropolog i miłośnik egzotycznych wypraw, wybiera się w kulinarną podróż, podczas której poznaje najdziwniejsze kuchnie świata.
W tym odcinku
Jarosław Nowak dociera do Wietnamu. Na początek próbuje suszonych larw pszczelich, potrawki z żuka i czarnych kurczaków, które są podawane w puszcze po napoju gazowanym. Następnie sięga po curry z żabich udek, a także popularną w tym regionie zupę z kaczej krwi. Prowadzący dowiaduje się również, jak ekstremalne potrawy stały się normą. Kulinarne tradycje Wietnamu zaskakują, ale kuchnia tego kraju jest tak naprawdę związana z jego historią i bogactwem naturalnym.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Jarosław Nowak gospodarz
Zobacz także
- Szokujące potrawy (5/6) - serial dokumentalny - noc pon./wt., 23 na 24 grudnia 0:05 i 1 późniejsza emisja
- Szokujące potrawy (4/6) - serial dokumentalny - noc niedz./pon., 29 na 30 grudnia 0:05
- Szokujące potrawy (6) - serial dokumentalny - noc pon./wt., 30 na 31 grudnia 1:30