Światowa kuchnia Ravinder (5/20)

(Ravinder's Kitchen)

magazyn kulinarny Indie 2013   b.o.
W skrócie:Do indyjskich dań Ravinder dodaje nieco współczesności: łączy trzy ulubione składniki, by stworzyć cytrynowo-krewetkowe placki, a jej pikantne udka z kurczaka przechodzą metamorfozę.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
wtorek, 24 grudnia
za 12 dni
6:35 Food Network

Opis

Zdobywająca nagrody brytyjska kucharka Ravinder Bhogal zabiera widzów w egzotyczną, kulinarną podróż. Pokazuje, jak jada się na całym świecie, a do każdego przepisu dodaje swoje pomysły.

Do tradycyjnych indyjskich dań Ravinder dodaje nieco współczesności: łączy trzy ulubione składniki, by stworzyć cytrynowo-krewetkowe placki, a jej pikantne udka z kurczaka przechodzą karmelową metamorfozę. Do chrupania Ravender podaje popcorn posypany koprem włoskim i chili, zaś w sałatce miesza bakłażana i sałatę z granatem i miętą.