Światowa kuchnia Ravinder (2/20)

(Ravinder's Kitchen)

magazyn kulinarny Indie 2013   b.o.
W skrócie:Celebrując swoje pendżabskie korzenie, Ravinder szykuje tradycyjne makki ki roti oraz sarson ka saag. Po swojemu przygotowuje chleb kukurydziany saag. Na koniec serwuje creme brulée.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
wtorek, 31 grudnia
za 13 dni
7:10 Food Network

Opis

Zdobywająca nagrody brytyjska kucharka Ravinder Bhogal zabiera widzów w egzotyczną, kulinarną podróż. Pokazuje, jak jada się na całym świecie, a do każdego przepisu dodaje swoje pomysły.

Celebrując swoje pendżabskie korzenie, Ravinder szykuje tradycyjne Makki ki roti i Sarson ka Saag. Po swojemu przygotowuje chleb kukurydziany Saag, a do picia tonik z mango. Chleb naan, zamiast z warzywami lub mięsem, przyrządza z karmelizowaną cebulą i pieczonym czosnkiem. Na koniec serwuje creme brulée.