Smaki świata - pośród mórz (2)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | Ola Nguyen odkrywa specjały Albanii. Na jachcie przygotowuje lokalne śniadanie. Udaje się na przybrzeżne jezioro Butrint, gdzie hoduje się najlepsze małże w całym regionie. Szykuje tradycyjne potrawy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ola Nguyen kolejny raz wyrusza na poszukiwanie pysznych potraw i oryginalnych przepisów z różnych zakątków świata. Podczas swojej wyprawy przemierzy okolice południowego Adriatyku i północnego Morza Jońskiego. Skosztuje specjałów m.in. w portach Riwiery Albańskiej, we włoskiej Apulii, na Korfu i Wyspach Jońskich.
Ola Nguyen odkrywa specjały Albanii. Na jachcie przygotowuje typowe lokalne śniadanie - tosty francuskie, kotleciki, kiełbaski i ser. Następnie udaje się na przybrzeżne jezioro Butrint. W tym miejscu hoduje się najlepsze małże w całym regionie. Przy wsparciu miejscowego kucharza i przewodnika prowadząca próbuje różnych specjałów. Szykuje też tradycyjne potrawy - qofte të fërguara ze smażoną okrą i tarator.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ola Nguyen gospodarz