Smaki świata po polsku 2: Węgrzy (18)
W skrócie: | Polacy bardzo lubią węgierską kuchnię. Jej podstawą jest papryka w najróżniejszych odsłonach. Madziarskiego jadłospisu nie sposób wyobrazić sobie bez gęstego paprykarza i zupy gulaszowej. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 29 września za 10 dni |
6:45 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Ola Nguyen i Robert El Gendy odkrywają kuchnię mniejszości narodowych i etnicznych zamieszkujących Polskę. Zapraszają widzów na wyprawę pełną smaków i interesujących zwyczajów. Nie zabraknie ciekawych przepisów idealnych do wykorzystania we własnym domu. W poszczególnych odcinkach pojawią się pełne pasji osoby, które opowiedzą o tradycyjnych dla swojego narodu potrawach.
Chyba każdy zna powiedzenie "Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki". Rzeczywiście oba te narody zawsze były sobie bliskie, a Polacy bardzo lubią węgierską kuchnię. Jej podstawą jest papryka w najróżniejszych odsłonach. Madziarskiego jadłospisu nie sposób wyobrazić sobie bez gęstego paprykarza i zupy gulaszowej. Ola Nguyen i Robert El Gendy dowiedzą się więcej o węgierskich kombinacjach smakowych, użyciu cebuli, papryki i czosnku oraz mięsie z mangalicy.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ola Nguyen gospodarz
- Robert El Gendy gospodarz
Zobacz także
- Smaki świata po polsku 2: Ukraińcy (16) - magazyn kulinarny - sobota, 21 września 6:45
- Smaki świata po polsku 2: Portugalia (17) - magazyn kulinarny - niedziela, 22 września 6:50 i 1 późniejsza emisja