Smaki świata po polsku 2: Portugalia (17)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | Portugalia słynie z sardynek i dorsza bacalhau, których można skosztować wprost z oceanu. Ola Nguyen i Robert El Gendy ruszają na wyprawę pełną owoców morza i ryb. Spróbują też m.in. pasteis de nata. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 22 września za 3 dni |
6:50 | TVP Rozrywka (z napisami) |
sobota, 28 września za 9 dni |
6:45 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Ola Nguyen i Robert El Gendy odkrywają kuchnię mniejszości narodowych i etnicznych zamieszkujących Polskę. Zapraszają widzów na wyprawę pełną smaków i interesujących zwyczajów. Nie zabraknie ciekawych przepisów idealnych do wykorzystania we własnym domu. W poszczególnych odcinkach pojawią się pełne pasji osoby, które opowiedzą o tradycyjnych dla swojego narodu potrawach.
Portugalia słynie z pysznych sardynek i dorsza bacalhau, których można skosztować wprost z oceanu. Ola Nguyen i Robert El Gendy ruszają na wyprawę pełną owoców morza i ryb. Spróbują także m.in. pasteis de nata. Ciastka te najlepiej smakują z esencjonalnym espresso i w tym połączeniu stanowią tradycyjne portugalskie śniadanie.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ola Nguyen gospodarz
- Robert El Gendy gospodarz
Zobacz także
- Europa z powietrza: Portugalia (3) - serial dokumentalny - dziś, 19 września 10:00 i 1 późniejsza emisja
- Smaki świata po polsku 2: Ukraińcy (16) - magazyn kulinarny - sobota, 21 września 6:45
- Smaki świata po polsku 2: Węgrzy (18) - magazyn kulinarny - niedziela, 29 września 6:45