Smaki świata - po bałkańsku: Delta Dunaju (42)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie: | Adriana Marczewska ponownie wyrusza do Rumunii, tym razem jednak odwiedzi Deltę Dunaju. Pasą się tam dzikie konie, rosną tysiącletnie dęby i mieszkają najlepsi rybacy wschodniej Europy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 16 marca za 13 dni |
6:40 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Podróżniczka i restauratorka Adriana Marczewska kontynuuje swoją kulinarną podróż. Szefowa kuchni tym razem odwiedzi Półwysep Bałkański i przedstawi widzom przepisy na pyszne dania, z których słyną Rumunia i Bułgaria.
Adriana Marczewska ponownie wyrusza do Rumunii, tym razem jednak odwiedzi Deltę Dunaju. Pasą się tam dzikie konie, rosną tysiącletnie dęby i mieszkają tam najlepsi rybacy wschodniej Europy. Dzięki połączeniu słodkich wód Dunaju i słonego Morza Czarnego można złowić tam najsmaczniejsze ryby, z których powstaje narodowa potrawka - saramura.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Adriana Marczewska gospodarz
Zobacz także
- Smaki świata - po bałkańsku (40) - magazyn kulinarny - sobota, 8 marca 6:40 i 1 późniejsza emisja
- Smaki świata - po bałkańsku (39) - magazyn kulinarny - sobota, 8 marca 7:30 i 1 późniejsza emisja
- Taaaka ryba: Delta Dunaju (80) - magazyn wędkarski - noc sob./niedz., 8 na 9 marca 2:00
- Smaki świata - po bałkańsku (41) - magazyn kulinarny - niedziela, 9 marca 6:40 i 1 późniejsza emisja