Smaki polskie: Smaki polskiej wieprzowiny - duży może więcej
magazyn kulinarny Polska
W skrócie: | Odcinek poświęcony polskiej wieprzowinie. Ekipa programu odwiedzi hodowle świń, by zobaczyć, na czym polega chów fermowy. Szefowie kuchni zdradzą swoje tajniki na przygotowanie mięsa. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Autorzy programu ukazują zalety starej kuchni polskiej. Przypominają przepisy, które stosowały nasze babki. Mówią też o ciekawostkach związanych ze staropolskim jadłospisem. Przedstawiają również potrawy regionalne. Widzowie dowiedzą się, w jaki sposób je przygotować. Potrawy prezentują Wojciech Kozłowski i Krystyna Ziejewska.
Odcinek poświęcony polskiej wieprzowinie. Ekipa programu odwiedzi hodowle świń, by zobaczyć, na czym polega chów fermowy. Najsłynniejsi szefowie kuchni zdradzą swoje tajniki na przygotowanie karkówki, schabu czy żeberek. Widzowie poznają przepis na polędwiczkę wieprzową z sosem miętowo- pietruszkowym i truskawkami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Krystyna Ziejewska gospodarz
- Wojciech Kozłowski gospodarz