Smaki polskie: Kurczak w sosie śliwkowym
magazyn kulinarny Polska
W skrócie: | Odcinek o polskiem kurczaku. Jego mięso jest zdrowe, smaczne i łatwe w przygotowaniu. W programie kurczak w sosie z powideł śliwkowych, smażony na gęsim tłuszczu z dodatkiem rozmarynu i szałwii. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Autorzy programu ukazują zalety starej kuchni polskiej. Przypominają przepisy, które stosowały nasze babki. Mówią też o ciekawostkach związanych ze staropolskim jadłospisem. Przedstawiają również potrawy regionalne. Widzowie dowiedzą się, w jaki sposób je przygotować. Potrawy prezentują Wojciech Kozłowski i Krystyna Ziejewska.
Odcinek poświęcony polskiemu kurczakowi. Mięso drobiowe jest zdrowe, smaczne i łatwe w przygotowaniu. W programie kurczak w sosie z powideł śliwkowych, smażony na gęsim tłuszczu z dodatkiem rozmarynu i szałwii.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Krystyna Ziejewska gospodarz
-
Wojciech Kozłowski gospodarz