Restauracje na krańcu świata: Kulinarne szaleństwo w Arktyce (3)
(Restaurants at the End of the World: Norway's Touch of Madness)
serial dokumentalny USA 2022
Występują: | Kristen Kish, Rolando Chamorro, Gabriella Carlsson, Charlie Collins |
---|---|
W skrócie: | Wyprawa w arktyczne rejony pozwoli poznać restaurację na jednej z wysp Svalbardu. Rogier zaprezentuje swoje eksperymenty, m.in. sorbet z kimchi, koktajl z ptasich woli i szaszłyki z żołądków pardw. |
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 6 marca za 3 dni |
19:00 | Nat Geo People |
czwartek, 13 marca za 10 dni |
8:00 | Nat Geo People |
Opis
Restauratorka i szefowa kuchni Kristen Kish pozna kulisy funkcjonowania lokali gastronomicznych, które znajdują się z dala od cywilizacji, w najbardziej odległych zakątkach Ziemi. Autorzy serii zaprezentują wyjątkowych ludzi, którzy tworzą niesamowite dania ze świeżych, ale czasem trudno dostępnych składników.
W tym odcinku
Wyprawa w arktyczne rejony pozwoli poznać wyjątkową restaurację Isfjord Radio, położoną na jednej z wysp Svalbardu. Pasjonat gotowania Rogier zaprezentuje Kristen swoje kulinarne eksperymenty, w tym sorbet z marakui i kimchi, koktajl z ptasich woli i szaszłyki z żołądków pardw. Okaże się, czy zdołają we dwoje stworzyć dania, które zachwycą właścicielkę lokalu Britę
Występują (pokaż wszystkich)
-
Kristen Kish
jako Self - Host -
Rolando Chamorro
jako Self - Co-Owner and Chef: Hacienda Mamecillo -
Gabriella Carlsson
jako Self - Co-Owner and Chef: Hacienda Mamecillo -
Charlie Collins
jako Self - Chef and Owner: The Panamonte
Zobacz także
- Restauracje na krańcu świata: W panamskiej dziczy (1) - serial dokumentalny - wtorek, 4 marca 19:00 i 1 późniejsza emisja
- Restauracje na krańcu świata: Wyspa smaków (2) - serial dokumentalny - środa, 5 marca 19:00 i 1 późniejsza emisja
- Restauracje na krańcu świata: Brazylijska uczta (4) - serial dokumentalny - piątek, 7 marca 19:00 i 1 późniejsza emisja